Najnovije vesti

LUKAŠENKO NIKOLIĆU URUČIO ORDEN: Prijateljstvo Srbije i Belorusije ostaje zauvek
Foto: AP

Predsednik Srbije u Minsku

LUKAŠENKO NIKOLIĆU URUČIO ORDEN: Prijateljstvo Srbije i Belorusije ostaje zauvek

Politika

MINSK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je u Minsku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o velikim beloruskim investicijama u Srbiji i srpskim u Belorusiji, kao i o zajedničkim investicijama u proizvode namenske industrije za prodaju drugim zemljama.

Nikolić je podsetio da je prva njegova poseta kao predsednika Srbije bila Belorusiji kao znak prijateljstva i da se ne slaže sa sankcijama koje su uvedene toj zemlji.Danas, na kraju mandata, kako je rekao, imao je obavezu da ponovo dođe u Minsk da se sretne sa velikim prijateljem Srbije i njegovim ličnim prijateljem Aleksandrom Lukašenkom.

"Želeo sam da sumiramo šta smo to sve uspeli za ovih pet godina da podignemo u odnosima Srbije i Belorusije, da vidimo gde još nešto škripi, kako može da se nastavi. Velike su turbulencije u svetu, a prijateljstvo Srbije i Belorusije ostaje zauvek", rekao je Nikolić.

On je naglasio da je sa kolegom Lukašenkom razgovarao o velikim investicijama beloruskim u Srbiji i srpskim u Belorusijim i zajedničkim investicijama u proizvode iz namenske industrije koje bismo prodavali drugim državama."Srbija ima velikog prijatelja u Belorusiji, Belorusija u Srbiji. Belorusija mnogo očekuje od saradnje Srbije sa Kinom pošto je Kina opredelilla Srbiju za stožer saradnje sa jugoistočnom Evropom", rekao je Nikolić.

Dva predsednika razgovarali su i o napretku Srbije u pregovorima sa EU i kakvi problemi još očekuju našu zemlju na tom putu."Mislim da će Srbija nastaviti potpuno istu politiku prema Belorusiji kao do sada. Mislim da će i novi predsednik imati velikog saradnika i velikog prijatelja u predsedniku Lukašenku i da mi možemo samo da očekujemo nastavak dobrih vesti u odnosima Srbije i Belorusije", zaključio je Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u radnoj poseti Belorusiji, a danas mu je predsednik te zemlje Aleksandar Lukašenko uručio Državnu nagradu Belorusije - orden Prijateljstva naroda.

(Foto: AP)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...