Oliver Ivanović: Loše je kad se Srbi dele
Foto: Fonet/Ljiljana Stanojević

Oliver Ivanović: Loše je kad se Srbi dele

Politika -

BEOGRAD - Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ocenio je danas da odluka srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji da na predstojeće parlamentarne izbore izađu na više lista predstavlja rasipanje glasova.

Ivanović je rekao da je uvek loše kada se Srbi dele, pogotovu u izbornom procesu."Svi se ujedinjuju sem nas, mi ćemo protiv sebe imati ujedinjeni albanski blok", dodao je Ivanović.

Na pitanje da li će takva podeljnost olakšati liderima Albanaca da formiraju kosovsku vojsku, Ivanović odgovara da će oni sigurno tražiti slabu kariku u srpskom poslaničkom klubu. "Sasvim sigurno da će tražiti slabu kariku u srpskom poslaničkom klubu. Možda će i naći, ja ne znam", kaže Ivanović.

On je naveo da dok se ne obrazuje vlada, predsednik skupštine ima velika ovlašćenja, kao i da će bivši lider OVK i predsednik vlade Ramuš Haradinaj verovatno biti predsednik vlade. "Najveći problem će biti kako će neko od naših predstavnika da se sa njim sretne. Mi moramo da biramo dobre srpske predstavnike", ukazao je Ivanović.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track