Bogdanović: Još jedna provokacija Prištine

Bogdanović: Još jedna provokacija Prištine

Politika -
Otvaranje te kancelarije je pokušano u više navrata i to je u skladu sa Ahtisarijevim planom, ali to ne znači da Srbi treba da prihvate tu kancelariju

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je kao još jednu provokaciju Prištine to što je Kosovska vlada otvorila svoju kancelariju u severnom delu Kosovske Mitrovice i za njenog šefa imenovala Adrijanu Hodžić.

"Otvaranje te kancelarije je pokušano u više navrata i to je u skladu sa Ahtisarijevim planom, ali to ne znači da Srbi treba da prihvate tu kancelariju", rekao je Bogdanović sinoć za Radio televiziju Srbije.

Bogdanović je podsetio da je više puta govorio "da mi dole (na severu Kosova i Metohije) imamo svoju lokalnu samoupravu".

Kosovska vlada imenovala je Adrijanu Hodžić za šefa svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Zadatak Administrativne kancelarije, kako je najavljeno ranije, jeste da pruži usluge građanima i koordinira investicije u ovom delu Kosova, a Hodzićeva će imati ovlašćenja predsednika opštine.

Nedavno je završen konkurs za 55 radnih mesta u toj kancelariji, na koji se, prema tvrdnjama predstavnika kosovske vlade, javilo više od 1.000 zainteresovanih građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja