Nikolić sa Stoltenbergom i Pinerom

Rio de Ženeiro

Nikolić sa Stoltenbergom i Pinerom

Politika -
Stoltenberg je Nikoliću čestitao na izboru za predsednika i naglasio da prijateljstvo Norveške i Srbije dotira još iz perioda Drugog svetskog rata

RIO DE ŽANEIRO - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić susreo se na marginama samita u Rio de Žaneiru s premijerom Norveške Jensom Stoltenbergom i predsednikom Čilea Sebastijanom Pinerom.

Stoltenberg je Nikoliću čestitao na izboru za predsednika i naglasio da prijateljstvo Norveške i Srbije dotira još iz perioda Drugog svetskog rata.

Trodnevni samit UN o Zemlji, "Rio 20 plus" počeo je juče u Rio de Ženeiru i na njemu učestvuje više od 100 šefova država ili vlada.U delegaciji Srbije, koju predvodi predsednik Nikolić, su ministri spoljnih poslova Vuk Jeremić i životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Trodnevni samit Ujedinjenih nacija o Zemlji "Rio 20 plus" posvećen je ekologiji i siromaštvu, uz upozorenje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki- Muna da "vreme nije na našoj strani" za rešavanje sve duže liste problema.

http://www.youtube.com/watch?v=GdaV-CMyyNE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track