VUČIĆ O HOJTU JIU I PREDSTAVLJA LI ON AMERIKU: Ako Srbi vole bajke, da glasamo onda za braću Grim!
Foto: Marina Lopičić

Premijer u vili Bokeljka sa američkim zvaničnikom

VUČIĆ O HOJTU JIU I PREDSTAVLJA LI ON AMERIKU: Ako Srbi vole bajke, da glasamo onda za braću Grim!

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić osvrnuo se danas na spekulacije u javnosti da Hojt Li ne predstavlja aktuelnu američku administraciju i istakao da je reč o besmislicama srpskih tabloida i pojedinih analitičara.

Odgovarajući na pitanje i konstataciju novinarke jedne televizije upućeno gostu iz SAD da pripada bivšoj američkoj administraciji i da o posetama Balkanu nije razgovarao sa državnim sekretarom Tilersonom, Vučić je istakao da su ga s te televizije pojedini srpski analitičari "savetovali" da sa njim ne razgovara, jer, navodno, predstavlja bivšu vašingtonsku administraciju.

- To su besmislice. Sa punom odgovornošću, zato što predstavljam građane Srbije, primio sam Hojta Jia, jer je to važno za našu zemlju, ne što mi se dopada, ili što ga poznajem dugo, rekao je Vučić.

On je istakao da je Ji zvanični predstavnik SAD i poručio da američka politika ima kontinuitet i da zna šta se neće promeniti. Podvukao je da je važno da imamo dijalog sa SAD.

- Ako Srbi vole bajke, da on ne predstavlja nikoga i da smo mi svi budale što snjim razgovaramo, onda da glasamo za Hansa Kristijana Andersena ili braću Grim. Suviše sam racionalan da bhi u tome učestvovao. Izabran sam da vodim zemaljsku Srbiju na odgovoran način, a ne da pričam bajke za srpske tabloide - istakao je Vučić.

Koliko su besmisleni navodi da Ji ne predstavlja američku administraciju govori, rekao je Vučić, i to što mu jre Ji preneo poziv američkog potpredsednika Pensa da poseti Vašington.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šta je Trampov specijalac poručio Rusima iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track