Mas: Od Srbije ne tražimo da prizna Kosovo

Nemački ambasador

Mas: Od Srbije ne tražimo da prizna Kosovo

Politika -
Posebno mi Nemci razumemo osetljivost Srbije po ovom pitanju, rekao je nemački diplomata u Beogradu

BEOGRAD - Mi ne tražimo priznanje nezavisnosti Kosova, jer posebno mi Nemci razumemo osetljivost Srbije po ovom pitanju, rekao je nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas.

Mi ne tražimo ništa što i sami nismo učinili, istakao je Mas novinarima posle predstavljanja programa "Dobrodošli u Nemačku". On je ponovio da su poznati uslovi koje Srbija treba da ispuni za početak pregovora o članstvu u Evropsku uniju (EU).

Od Srbije se očekuje da nastavi reforme i neguje saradnju i dobrosusedske odnose sa svima, rekao je Mas i dodao da kada je reč o Kosovu postoje tri tačke.

Treba primeniti sve postignute sporazume, jer oni koji se ne primenjuju ne vrede ništa. Pitanja koja su na pregovaračkom stolu treba rešiti i zaključiti i treba učiniti kredibilne korake ka normalizaciji u odnosima Beograda i Prištine, rekao je Mas.

On je rekao da ne zna ništa o susretu predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, ali principijelno smatra da ljudi koji su mogućnosti da rešavaju probleme, treba da razgovaraju, bez obzira o kome se radi.

http://www.youtube.com/watch?v=-bjOYyV0P3Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track