ŠOK U SKUPŠTINI GOJKOVIĆ OTKRIVA Falsifikovana dopuna dnevnog reda, već dugo sumnjam u rad pisarnice
Foto: Nebojša Mandić

Umesto u 10 sednica pomerena za 15.30

ŠOK U SKUPŠTINI GOJKOVIĆ OTKRIVA Falsifikovana dopuna dnevnog reda, već dugo sumnjam u rad pisarnice

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je zbog očuvanja ugleda parlamenta morala za danas da zakaže novu sednicu, navodeći da je utvrđeno da je došlo do falsifikovanja dopune dnevnog reda i da je rad pisarnice pod njenom sumnjom već nekoliko meseci.

Gojkovićeva je juče, za danas u 10 sati, zakazala sednicu parlamenta sa 21 tačkom, a uglavnom se radilo o ratifikaciji sporazuma sa više zemalja, da bi je kasnije otkazala i zakazala drugu za 15.30 sati, zbog čega je deo opozicije pozvao na bojkot zbog "nedoličnog načina na koji je zakazana".

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Predsednica parlamenta je novinarima, objašnjavajući zbog čega je morala da otkaže sednicu, navela da je utvrdila da sednica za 10 sati nije zavedena, a da se međuvremenu "pojavilo" još 68 tačaka. Prema njenim rečima, juče u 09.59 sazvala je poslednju sednicu prolećnog zasedanja, u skladu sa Poslovnikom, a da je posle toga šef poslanika SNS Aleksandar Martinović predao zahtev za objedinjavanje rasprave i ta procedura se, ističe ona, završila u 10.03 sati.

"Ne bih primetila da se u međuvremenu nešto dešavalo u pisarnici, da se nije javio načelnik odeljenja za pripremu sednice i rekao da je iznenada dobio 68 tačaka dnevnog reda, sve zavedene u 09.59 minuta", rekla je Gojković i navela da su predlagači bili Zoran Živković, Marinika Tepić, SDS i Dveri.

Predsednica skupštine je objasnila da je načelnik skrenuo pažnju da je fizički nemoguće zavođenje 68 tačaka dnevnog reda u istom vremenu u istoj sekundi, pod 58 različitih brojeva. "Tako da sam vrlo sklona, nakon jučerašnjih napada pojedinih poslanika iz DJB i šefa poslanika LDP, LSV SDA, da raspišem nagradni konkurs da im dam 69 tačaka dnevnog reda i da pred očima javnosti upišu sve tačke i uvedu pod različitim brojevima. Ko uspe to da uradi u jednoj sekundi da bude predsednik parlamenta", kaže Gojković.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Gojković je navela da, kada je sišla u pisarnicu, utvrdila još jedan falsifikat - da sednica koju je ona zakazala nije zavedena i da volšebno nije upisano vreme pod kojim je zakazana kako bi se, veruje, omogućilo jednoj grupi poslanika da falsifikuju dopune dnevnog reda.

Ona je istakla da je rad pisarnice pod njenom sumnjom već nekoliko meseci, jer su se pojavljivale različite nelogičnosti.Istakla je da nije želela da održava sednice koje nigde nisu zavedene i da joj je preostalo da sačuva ugled parlamenta i zakaže novu sednicu za 15.30 sati.Predsednica skupštine je kazala da je šokirana izjava šefa pisarnice, koji joj je rekao, kako je navela, "da je bio pod pritiskom savetnika poslaničkih grupa koji su bili spremni da ga linčuju".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako će Vučić uhlebiti Nikolu Selakovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track