KURVE I FAŠISTI: Žestoke svađe i prostakluci u Skupštini Srbije!
Foto: Zorana Jevtić

Ponovo radi parlamentarni cirkus

KURVE I FAŠISTI: Žestoke svađe i prostakluci u Skupštini Srbije!

Politika -

Predsednica parlamenta optužila poslanike Nove stranke, Dveri i SDS da su falsifikovali dnevni red, na šta joj je bivši premijer rekao da nije ni čudo što politiku upoređuju s prostitucijom kad vide ko se sve njome bavi

Zoran Živković, poslanik Nove Srbije i nekadašnji premijer, izazvao je juče skandal u Skupštini Srbije jer je predsednicu parlamenta Maju Gojković uporedio s prostitutkom, odgovarajući na njene optužbe da je opozicija sa njim na čelu falsifikovala dnevni red. Tako je i ova sednica Skupštine, umesto da poslanici raspravljaju o zakonima i rade ono za šta ih građani plaćaju, protekla u novim svađama i s neprimerenim gestovima.Frka u pisarniciSve je počelo još u jutarnjim satima, kad je Maja Gojković odlučila da sednicu zakazanu za juče u 10 sati, sa 21 tačkom dnevnog reda, otkaže i zakaže drugu za 15.30. Opozicija je skočila i pripretila bojkotom zbog nedoličnog načina pomeranja sednice, a Gojkovićeva je objasnila da je morala to da uradi jer se u međuvremenu, u minut do deset, pojavilo još 68 tačaka.- Ne bih primetila da se u međuvremenu nešto dešavalo u pisarnici da se nije javio načelnik odeljenja za pripremu sednice i rekao da je iznenada dobio 68 tačaka dnevnog reda, sve zavedene u 9.59 minuta, što je fizički nemoguće da se izvede - rekla je Gojkovićeva i dodala da su predlagači tih tačaka bili Zoran Živković, Marinika Tepić, SDS i Dveri.Gojkovićeva je kazala i da je rad pisarnice pod njenom sumnjom već nekoliko meseci, jer su se pojavljivale različite nelogičnosti. Još je kazala i da ju je šokirala izjava šefa pisarnice „da je bio pod pritiskom savetnika poslaničkih grupa koji su bili spremni da ga linčuju“.Na ove navode oglasio se Zoran Živković rekavši da za politiku kažu da je „bliska prostituciji“ i da je to tako „kad je vode prostitutke“.- Kažu za politiku da je bliska prostituciji. Jeste kad je vode prostitutke, muške, ženske, političke, u prenosnom smislu, direktno izaberite kako god hoćete, to nije teška reč za ovo što se dešava u ovom zdanju - kazao je Živković, na šta je Gojkovićeva protestovala:Tepić: Prepoznala se- Nadam se da će o tome što me je poredio s prostitutkom imati šta da kaže Saša Janković, koga je Živković podržao, kao i Marinika Tepić, kao žena koja se bavi politikom.Marinika Tepić u razgovoru za naš list pak kaže da je sve ovo manevar Gojkovićeve da uzme i ono malo vremena što ga opozicija ima.- A to što se žali da joj je Živković rekao da je prostitutka, njen je problem ako se u tome prepoznala - rekla je Tepićeva.

Šarović o kafamaOVO JE SKUPŠTINA, A NE KAFIĆKad je sednica nastavljena, poslanik SRS Nemanja Šarović opomenuo je ministre da nisu došli u kafić na ćaskanje.

- Na šta ovo liči da konobari usred sednice ulaze i zveckaju kafama za ministre, a oni ćaskaju kakva je kome kafa stigla?! Ovo nije kafić, već Narodna skupština - žalio se Šarović predsednici Maji Gojković, koja mu je poručila da preteruje:- Ako može Vojislav Šešelj da traži da mu se u prvi red donese kafa, onda mogu i ministri.

Pokušao da se pereKORISTIO SAM METAFORULider Nove stranke Zoran Živković izjavio je juče po podne da nije uvredio predsednicu Skupštine Maju Gojković, već da je izrekao jednu „metaforu“ ne pominjući nijedno ime.- Za nju sam rekao da je Maja Preletačević, ali to je drugi kontekst. Ni na koji način - niti sam imao nameru, ni omaškom, ni greškom, ni slučajno - nikoga nisam uvredio, nego sam ponovio metaforu da je politika bliska prostituciji i dao objašnjenje za nju - rekao je Živković.

KATARINA BLAGOVIĆ

katarina.blagovic@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track