SELAKOVIĆ GANUT: Čast je i odgovornost biti generalni sekretar, Vučić ima visoke zahteve
Foto: Dragana Udovičić/Profimedia/fonet

Bivši ministar pravde o zaposlenju na Andrićevom vencu

SELAKOVIĆ GANUT: Čast je i odgovornost biti generalni sekretar, Vučić ima visoke zahteve

Politika -

BEOGRAD - Bivši ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je počastvovan time što će biti imenovan za generalnog sekretara predsednika Republike, ali ističe da je to i velika odgovornost.

"Izuzetno je velika čast biti generalni sekretar predsednika Republike, ali i odgovornost da rad Generalnog sekretarijata bude na nivou koji priliči službi šefa države. Trudiću se da svojim činjenjem, znanjem i iskustvom opravdam poverenje koje mi je poklonio izabrani predsednik Vučić da svoju dužnost obavljam na najbolji način", rekao je Selaković.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Na pitanje da li je upoznat sa onim što ga čeka u narednih pet godina, Selaković kaže da svako ko poznaje predsednika Aleksandra Vučića zna da je čovek koji postavlja vrlo visoke zahteve u pogledu posvećenosti poslu, radne discipline i odgovornosti svojih saradnika i smatra da je u tome jedan od ključeva njegovog uspeha i uspešnosti politike koju vodi.

"Zadovoljstvo je biti u timu koji pobeđuje", istakao je Selaković.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Kako navodi list, premijer Aleksandar Vučić položiće zakletvu pred Skupštinom Srbije i 31. maja preuzeti dužnost predsednika Republike. Svečana inauguracija biće verovatno 24. juna.

Od 31. maja pa do izbora novog premijera vladu će kao vršilac dužnosti premijera po zakonu voditi prvi potrpredsednik Ivica Dačić. Ime novog mandatara, kako navodi list, Vučić bi trebalo da saopšti 12. juna, posle čega će početi izbor nove vlade.

(Tanjug/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ko su kandidati za premijera Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track