MAJA GOJKOVIĆ SAZVALA POSEBNU SEDNICU: Vučić sutra polaže zakletvu
Foto: Dragana Udovičić

NARODNA SKUPŠTINA

MAJA GOJKOVIĆ SAZVALA POSEBNU SEDNICU: Vučić sutra polaže zakletvu

Politika -

BEOGRAD - Polaganje zakletve i stupanje na dužnosti novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučić biće održano sutra u Domu Narodne skupštine, nakon čega će biti izvršena primopredaja dužnosti u Predsedništvu na Andrićevom vencu.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je za sutra u 11 časova posebnu sednicu na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu.

Vučić će položiti zakletvu na sedmoj posebnoj sednici Narodne skupštine, navedeno je u saopštenju.

foto: Foto: Marina Lopičić

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izabran je za predsednika Srbije na izborima održanim 3. aprila. On će na dužnosti zameniti svog stranačkog kolegu Tomislava Nikolića.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, nаkon ceremonije stupаnjа nа dužnost predsednikа Srbije, predsednik Tomislаv Nikolić će dočekаti novoizаbrаnog predsednikа Srbije Aleksаndrа Vučićа ispred glаvnog ulаzа Predsedništva u 13.10, nаkon čegа će zаpočeti svečаnа ceremonijа primopredаje dužnosti u svečаnoj sаli.

Više organizacija i pokreta najavilo je za sutra proteste povodom stupanja Vučića na dužnost.

Dodik sutra na polaganju zakletve

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće sutra u Beogradu polaganju zakletve izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon čega će otputovati u Rusiju, gde će prisustvovati Forumu u Sankt Peterburgu, prenela je RTRS.

Predsednik Dodik će nakon svečane ceremonije otuputovati u Rusiju gde će prisustvovati na forumu u Sankt Peterburgu koji se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track