NIKOLIĆ IMAO ZANIMLJIV MANDAT: Toma je otišao, ali ćemo ga pamtiti po ovome
Foto: Foto: Damir Dervišagić

KRAJ PUTA

NIKOLIĆ IMAO ZANIMLJIV MANDAT: Toma je otišao, ali ćemo ga pamtiti po ovome

Politika -

Tomislav Nikolić bio je predsednik Srbije proteklih pet godina i za to vreme imao je brojne neobične poteze i izjave. Po njima ćemo ga se najviše sećati

Tomislavu Nikoliću danas i zvanično prestaje mandat predsednika Srbije!

Kad se podvuče crta, Nikolićevo petogodišnje predsednikovanje ostaće upamćeno po brojnim potezima i izjavama, a mi ovom prilikom izdvajamo one najzanimljivije.

Zadužbina u Bajčetini

Za sam kraj mandata Nikolić se posvetio svojoj zadužbini. U društvu supruge Dragice, sinova, snaja i unučića Nikolić je u rodnoj Bajčetini prisustvovao svečanoj ceremoniji osveštavanja Hrama Svetog Dimitrija, čiji je ktitor. Gradnja tog hrama s konakom trajala je pet godina.

foto: Foto: Beta

Uneo badnjak u Predsedništvo

Nikolić je uoči proslave Božića uz pomoć saradnika iz kabineta uneo skoro celo stablo badnjaka u svoj radni prostor na Andrićevom vencu i tako građanima Srbije pokazao da je dosledan srpskoj tradiciji i da je predsednik koji poštuje srpske običaje.

Fejsbuk je zauzet

Ostaće upamćena Nikolićeva izjava o društvenim mrežama: - Ja još nisam video društvene mreže izuzev organizovanih, koje bi hvalile. Čak i ove koje kritikuju su organizovane. Pošto, ponekad sedim s prijateljima i kažem: Hajde da damo negde neki komentar i uopšte ne možemo da dobijemo telefonski kontakt.

foto: Foto: Beta

Kolce

U više navrata Nikolić je pokazao da je odličan folkloraš. Svaki put kad bi mu se ukazala prilika da pokaže svoj igrački talenat, Nikolić se hvatao u narodnu igru. Osim na privatnim veseljima, igrao je kolo i u zgradi Predsedništva.

foto: Foto: Printscreen

Suze

Nikoliću nije bilo teško da zaplače. Suzu je pustio kad je 2012. godine podneo ostavku na mesto predsednika SNS. Oči su mu bile pune suza i tokom obraćanja u Predsedništvu kad je upriličen svečani skup povodom proslave Dana državnosti. Tog dana Nikolić je proslavio i svoj 65. rođendan.

Arapski ples

Tokom boravka u Abu Dabiju, Nikolić je pokazao i svoje umeće u plesu kad je zaigrao tradicionalnu arapsku igru. On je zaigrao arapski ples u kući svog domaćina, direktora Crvenog polumeseca u Abu Dabiju. Dok je Nikolić igrao, njegova supruga Dragica davala mu je podršku aplauzom.

Kurir.rs/Sanja Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track