ŠEF POSLANIČKE GRUPE SNS O INCIDENTU U PARLAMENTU Martinović: Rašković Ivić i Vukadinović su sramota za Srbiju
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

ŠEF POSLANIČKE GRUPE SNS O INCIDENTU U PARLAMENTU Martinović: Rašković Ivić i Vukadinović su sramota za Srbiju

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da je, nažalost, današnja sednica parlamenta počela incidentom, ali da očekuje da ih više neće biti ni u skupštini, a ni ispred.

On je novinarima u parlamentu rekao da su dvoje poslanika Sande Rašković Ivić i Đorđa Vukadinovića, koji su na sednici nosili transparente na kojima je pisalo da Vučić navodno nije njihov predsednik, i otpužili ga za potpisivanja briselskih sporazuma.

"Rašković Ivić i Vukadinović su sramota Srbije. Današnji dan je veliki dan za sve građane Srbije. Vučić je ubedljivo pobedio na izborima. On će biti predsednik svih građana Srbije i oni koji su za njega glasali I oni koji za njega nisu glasali", kaže Martinović.

foto: Dragan Kadić

Kako je istakao, Vučić je na izborima 2. aprila osvoji skoro 56 odsto glasova.

"Sramota je da na današnji dan oni koji se predstavljaju da su navodno nekave nacionalne I patriotske snage pokušavaju da obesmisle polaganje zaklteve predsednika Vučica koji će danas između ostalog da se zakune da će da čuva teritorijalni integriret Srbije I da će da čuva Kosovo I Metohiju kao sastavni deo Srbije", navodi Martinović .

Izrazio je nadu da neće biti novih incidenata tokom dana.

"SNS je uredno prijavila svoj skup ispred Doma Narodne skupštine. Oni koji su juče pozivali na nekave kontramitinge mislim da oni žele incidente i problem i žele da ovaj dan ne bude svečan nego da bude tužan, ali ćemo mi iz SNS učiniti sve da nikakvih incidenata ne bude", ističe Martinović.

SNS, kaže, želi mir i stabilnost, I želi da predsednik Srbije u miru danas položi zakletvu I počne da obavlja svoju funkiciju u korist svih građana.

"Pokazali smo i svih ovih dana visok nivo tolerancije, srtpljenja. Nismo reagovali ni nakakave incidente , uvrede, provokacije. Svi oni koji su protestovali protiv Vučić mogli su to da čine u miru. Kao što vidite policije svih ovih dana na ulicama Beograd i Novog Sada nije bilo. Mislim da će I današnji dan bar što se tiče nas iz SNS da protekne u miru", kaže Martinović.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU U SKUPŠTINI: Srbija dobila novog predsednika!

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track