PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI: Tomislav Nikolić snužden otišao u penziju
Foto: Dado Đilas

NOVI ŠEF DRŽAVE NA ANDRIĆEVOM VENCU

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI: Tomislav Nikolić snužden otišao u penziju

Politika -

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić predao dužnost svom nasledniku Vučiću ceremonijalnim uručivanjem pečata države i zastave

Aleksandar Vučić, novi šef države, ispratio je juče Tomislava Nikolića sa Andrićevog venca mahanjem sa ulaznih stepenica Predsedništva dok je bivši predsednik odmicao kolima. Iako se Nikolić trudio da bude raspoložen, a u više navrata se i nasmejao, „iz aviona“ se videlo da mu nije bilo pravo.

foto: Vlada Milovanović

Pošto je položio zakletvu u Skupštini, Vučić je, kroz špalir vojnika i dece u narodnoj nošnji, sveže remontovanim stazama Pionirskog parka došao do Predsedništva, gde ga je sačekao Nikolić. Crveni tepih i poseban špalir vojnika, s načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem na čelu, i prvi deo primopredaje dužnosti je počeo.

foto: Dado Đilas

Okupljeni narod je skandirao „Aco, Srbine“. Vučić je s Dikovićem prošao crvenim tepihom, srdačno se izgrlio s njim, a onda sa Nikolićem ušao u zgradu Predsedništva.

foto: Vlada Milovanović

Bivši predsednik je predao svom nasledniku pečat države i standartu - posebnu zastavu kvadratnog oblika s belim rubom i romboidima u crvenoj i plavoj boji i grbom, koja označava prisustvo predsednika.

foto: Vlada Milovanović

Posle sastanka, koji je trajao 20 minuta, Vučić je ispratio Nikolića i uz svoj standardni gest - podignutu pesnicu, vratio se u novi kabinet.

foto: Vlada Milovanović

Diković se šalio s novinarima

BOLJE DA ĆUTIM KOJE SAM GODIŠTE

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković šalio se s novinarima u vezi sa svojim godinama.

- Šta slikate mene, bolje slikajte ove mlade vojnike - kazao je Diković, a na pitanje koliko ima godina, sa osmehom je odbio da odgovori.

K. Blagović - I. Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja