DMITRIJ ROGOZIN: Srbija dobija S-300 samo ako ispuni ovaj uslov!
Foto: youtube, profimedia

Šta nas deli od nabavke modernoG PVO SISTEMA

DMITRIJ ROGOZIN: Srbija dobija S-300 samo ako ispuni ovaj uslov!

Politika -

BEOGRAD - Pitanje isporuka ruskih PVO sistema S-300 Srbiji zavisi od budžeta koji je Beograd spreman da obezbedi, izjavio je zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin.

foto: Printscreen YouTube

"To je skup sistem, košta mnogo. Da li će Srbija imati novac da plati ovaj sistem? Srbija je prilično zainteresovana za stvaranje protivvazduhoplovne odbrane za borbu izbliza: to su ’Tor‘, to je ’Buk‘ za borbu izbliza i srednje udaljenosti. S-300 i S-400 su već za borbu daljeg dometa. To zavisi od budžeta koji je zemlja spremna da potroši. A mi nemamo ograničenja za Srbiju“, rekao je Rogozin novinarima na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

foto: Printscreen YouTube

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu, koji je postao vodeća globalna platforma za komunikaciju poslovnih krugova i razmatranje ključnih ekonomskih pitanja, ove godine se održava od 1. do 3. juna.

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je nedavno da su planovi Srbije kad je reč o kupovini ruskih protivvazdušnih sistema S-300 tema koja se razmatra u najvišim političkim krugovima. - Vojnotehnička saradnja je izuzetno osetljiva tema. Mogu da potvrdim da se ona razmatra u najvišim političkim krugovima - rekao je Peskov upitan da li je Putin razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o isporuci PVO sistema S-300 tokom posete Moskvi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track