Najnovije vesti

BOJKOT: Tadić i Šutanovac neće na kanabe kod Vučića
Foto: Fonet

PROTIVNICI BOJKOTUJU KONSULTACIJE KOD PREDSEDNIKA

BOJKOT: Tadić i Šutanovac neće na kanabe kod Vučića

Politika

Lideri opozicije ne planiraju da se odazovu pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za konsultacije o novom premijeru i vladi jer to vide samo kao predstavu za javnost pošto su ubeđeni da je šef države već odlučio ko će biti u novom kabinetu u Nemanjinoj 11.


Izuzev šefa LDP Čedomira Jovanovića, koji je izjavio da će ići kod Vučića kao što je išao i kod svakog drugog predsednika kada se razgovaralo o formiranju vlade, na Andrićev venac neće ići lideri SDS Boris Tadić, DS Dragan Šutanovac, Dveri Boško Obradović, kao ni šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić.


Šutanovac ocenjuje da je u zemlji gde jedan čovek odlučuje o svemu besmisleno da bilo ko bude deo tzv. razgovora, a Obradović poručuje da je „ispod časti i licemerno ići na konsultacije kod onoga koji je preuzeo predsedničku funkciju na neregularnim izborima“.


Članovi Dosta je bilo će posle današnje skupštine doneti odluku o odlasku na razgovore.

- Ako dobijem poziv, reći ću vam da li ću ići. Ali poziv ne očekujem jer bi to bio znak lepog vaspitanja kog nije bilo ni u Vladi, a nema ga ni u Predsedništvu - kaže lider NS Zoran Živković, dok predsednik SRS Vojislav Šešelj poručuje da će ako poziv stigne, održati predsednički kolegijum i odlučiti da li će i u kom sastavu ići na konsultacije.


B. B.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...