SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa direktorkom Svetske banke Goldstin
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanak u u zgradi Predsedništva

SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa direktorkom Svetske banke Goldstin

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, koja je istakla je da Srbija čvrsto sledi reformski put i odlučna je u sprovođenju dogovorenih mera ekonomske politike Vlade.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

O tome svedoči i jučerašnje saopštenje Svetske banke kojim je Srbiji prognoziran veći rast BDP za 0,2 procenata više u odnosu na projekciju Svetske banke iz januara.

Predsednik Vučić zahvalio se Elen Goldstin, kojoj je ovo oproštajna poseta, na ličnom doprinosu u ostvarivanju rezultata sprovedenih reformi u Srbiji, kao i na kontinuiranoj podršci u prethodne tri godine, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da razvija stabilnu poslovnu klimu za privlačenje stranih investicija. Predsednik Vučić i regionalni direktor Svetske banke razgovarali su i oko dalje podrške reformama u Srbiji, sa posebnim akcentom na restrukturiranje javnih preduzeća, velikih sistema kao što su EPS i Srbijagas. Dogovorili su i nastavak saradnje Srbije sa Svetskom bankom i u budućnosti, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track