MIHAJLOVIĆEVA O KONKURSIMA ZA JAVNA PREDUZEĆA: Ministarstvo ne bira direktore, meni je važno da su vredni
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Rezultati prioritet

MIHAJLOVIĆEVA O KONKURSIMA ZA JAVNA PREDUZEĆA: Ministarstvo ne bira direktore, meni je važno da su vredni

Politika -

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da to ministarstvo nije nadležno za sprovođenje konkusa za izbor direktora državnih preduzeća, kao i da je za nju najvažnije da direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije budu vredni i imaju rezultate.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Raspisivanje konkursa, izbora direktora, komisije vlade je u nadležnosti Ministarstva privrede", rekla je Mihajlović, odgovarajući na pitanja novinara zašto su na čelu ta dva preduzeća v.d. direktori.

Ministarka je naglasila da niko iz Ministarstva građevinarstva nije član komisije, niti daje predlog, niti bira direktore, već da Ministarstvo privrede daje predloge i da se ona sa tim upoznaje na vladi.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Meni je bitno da direktori budu vredni i radni i da hoće da naprave rezultat. Treba na konkursima da biramo direktore i verujem da ćemo uspeti to da uradimo, jer je ova vlada insistirala na tome da postoje konkursi", navela je ona.

Mihajlović je rekla da je Zoran Babić, koji je v.d. direktora Koridora Srbije, zamrzao svoju stranački funkciju, a v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobanjak je dodao da nikada nije ni bio član neke stranke.

(Kurir.rs/Tanjug/ Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track