VULIN: Mogu da uđem na Kosovo kada god hoću
Foto: Dragana Udovičić

ministar pred izbore u srpskoj pokrajini

VULIN: Mogu da uđem na Kosovo kada god hoću

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da može da dođe na prostor Kosova i Metohije, u bilo koji grad, "kada god hoće", te da može da uđe, izađe i da prištinske vlasti o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

"Ovo je u kratkom roku četvrti put da mi je Priština zabranila da dolazim, odnosno četvrti put da su prekršili Briselski sporazum i da su prekršili sva dogovorena pravila ponašanja. Priština odlično zna da ja mogu da dođem na prostor KiM kada god hoću, u bilo koji grad, u koji god hoću i naravno, bez bilo kakvog pitanja", rekao je Vulin novinarima.

Kako je istakao, "nebrojeno puta je dokazao" da može da dođe u Kosovsku Mitrovicu, kao što može da dođe u Prištinu, može da uđe, izađe i da oni o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

"Oni to jednostavno ne mogu. Ali, ovo je njihov pokušaj da izazovu incident, da ja dođem i da onda čitavu svoju priču o Velikoj Albanijij, etničkom čišćenju, sve nasilje kojim se služe, mržnju koju izlivaju na srpski narod, opravdaju jednim mojim dolaskom na KiM", rekao je Vulin.

On im, kako naglašava, "naravno neće dati tu mogućnost" i neće pasti na "tako jeftine trikove" i neće dozvoliti da se igraju sa srpskim narodom na KiM.

"Ali, siguran sam da će Srbi glasati za Srpsku listu, siguran sam da će imati svih 10 poslanika i da bez predstavnika Srpske liste neće biti moguće formirati bilo kakve institucije u Prištini. A onda ćemo razgovarati i o ovome što sada rade i o nekim budućim potezima", zaključio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track