ŠUTANOVAC O VUČIĆEVIM BATINAŠIMA: Predsednički mandat započeo nasiljem, ćutanje države nedopustivo!
Foto: Dragan Kadić

rEAGOVANJE

ŠUTANOVAC O VUČIĆEVIM BATINAŠIMA: Predsednički mandat započeo nasiljem, ćutanje države nedopustivo!

Politika -

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke i eksministar vojni Dragan Šutanovac reagovao je na pisanje Kurira o šokantnim dešavanjima na dan predsedničke zakletve Aleksandra Vučića, kada su batinaši brutalno tukli novinare i građane.

- Vučićev predsednički mandat otpočeo je napadima na novinare i fizičkim obračunima sa građanima. Iako smo svi znali i ukazivali na nasilje koje se desilo u danu polaganja zakletve, reakcije državnih organa nije bilo. Sada više nema nikakvog opravdanja za stanje poricanja u kome se konstantno nalazi ova vlast i konačno je jasno zašto se izbegava građenje institucija na kome mi toliko insistiramo, već građenje vlasti jednog čoveka i njegovog okruženja - ocenio je Dragan Šutanovac.

- Apsolutno je nedopustivo dosadašnje ćutanje svih nadležnih organa koji su po zakonu dužni da reaguju. Pozivamo Tužilaštvo koje sada ima i materijalne dokaze u vidu fotografija da reaguje, identifikuje počinioce i nalogodavce. Vrlo jasno i jednostavno može da se utvrdi ko su batinaši i pripadnici privatne policije na slici, jer su oni postali toliko bezobrazni da više ne nose ni fantomke. To ide u prilog činjenicama da očigledno uživaju zaštitu, ali taj lanac ćutanja mora da se prekine.

Da li iko u 21. veku smatra da se i nad ovim slučajem može zažmuriti kao u slučaju Savamale i da se tako izgrađuje evropska Srbija. Danas su napadnuti novinari i Vučićevi protivnici, sutra građani, a onda nam preti potpuni haos i bezakonje koje promoviše država.

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR? Simpatizeri SNS brutalno napali novinarku Espresa! (VIDEO)

(Kurir.rs/Foto: Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track