VUČIĆEVI BATINAŠI SPREMNI NA OBRAČUNE: PSG oštro osudio nasilje na Vučićevoj zakletvi
Foto: E Stock/Aleksandar_Bačlija

Režim sve bahatiji

VUČIĆEVI BATINAŠI SPREMNI NA OBRAČUNE: PSG oštro osudio nasilje na Vučićevoj zakletvi

Politika -

BEOGRAD - Pokret slobodnih građana ocenio je danas da su fotografije na kojima se vidi nasilje nad novinarima i gradjanima tokom polaganja predsedničke zakletve Aleksandra Vučića, ukazuje da je Srpska napredna stranka spremna da se i fizički obračuna s neistomišljenicima.

"Fotografije koje su se pojavile u javnosti, a na kojima se jasno vidi da je tokom polaganja zakletve Aleksandra Vučića bilo i fizičkih napada na novinare, nedvosmisleno ukazuju da su Srpska napredna stranka i njeni batinaški odredi spremni da se i fizički obračunaju sa svima koji misle drugačije", piše u saopštenju i da se na fotografijama "jasno prepoznaju osobe iz neposrednog obezđenja Aleksandra Vučića".

U saopštenju se dodaje da je vlast prologodišnjim rušenjem objekata u beogradskoj četvrti Savamali "udavila državu i potopila zakone", a sada "pokušava i fizički da davi novinare koji ne rade za glasila vladajuće stranke".

Pristalice opozicije su 31. maja pokušale da se okupe ispred Skupštine da bi protestovale zbog Vučićevog stupanja na dužnost predsednika Republke, a na istom mestu je bio skup podrške Srpske napredne stranke Vučiću. Napad se dogodio u trenutku kada je novinarka Danasa uzimala izjavu od jednog opozicionara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja