TEROR NAD GRAĐANIMA: Valjevac ide na sud zbog Vučićevog plakata!
Foto: Privatna Arhiva

POLICIJA PROTIV KRIMINALA

TEROR NAD GRAĐANIMA: Valjevac ide na sud zbog Vučićevog plakata!

Politika -

Slobodanu Brankoviću (36) policija napisala prekršajnu prijavu jer je sa bandere na kojoj je zabranjeno lepljenje stranačkog materijala skinuo Vučićev poster

foto: Kurir

Valjevac Slobodan Branković (36) završiće kod sudije za prekršaje samo zato što je u martu, tokom predsedničke kampanje, sa bandere u ovom gradu skinuo plakat SNS na kojem je bio Aleksandar Vučić!

Iako je Branković skinuo plakat sa mesta gde nije dozvoljeno lepljenje propagandnog materijala i plakat uredno bacio u obližnju kantu za smeće, policija je „ekspresno rešila slučaj“ i napisala mu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, pa će se 6. jula naći pred sudijom Prekršajnog suda u Valjevu.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka piše da je Branković 29. marta uveče u Ulici Vuka Karadžića izvršio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Bezobzirno ponašanje

- Prijavljeni Branković skinuo je plakat političke partije koji je bio istaknut na električnom stubu, pocepao ga i bacio u kantu za smeće koja se nalazila u neposrednoj blizini, čime je izvršio prekršaj drsko i bezobzirno ponašanje iz člana 8, stav 1, Zakona o o javnom redu i miru - navodi se u zahtevu.

Branković je kratko za Kurir rekao da je bio u šoku kad je dobio poziv od sudije za prekršaje, ali više detalja nije želeo da kaže, uz obrazloženje da će se o njegovom slučaju govoriti nakon suđenja, zakazanog za početak jula. Prema rečima njegovih prijatelja, on je plakat skinuo iz revolta, zbog ruženja Valjeva, a političke partije, među kojima je prednjačio SNS, nisu birale mesto gde će lepiti postere, pa su se predsednički kandidati „smešili“ sa bandera, bankina i drveća.

foto: Morava Info

Apsurdna prijava

- On je okupio nekoliko drugova i zajedno su čistili grad. Nijedan plakat nije skinut sa mesta na kojima je dozvoljeno njihovo lepljenje. Bili su revoltirani time što su aktivisti lepili plakate na zabranjenom mestu i što su znali da ih oni posle izbora neće skinuti. Brankovića je policija zatekla u centru Valjeva dok je skidao Vučićev plakat. Apsurdno je to da prijavu podnose protiv njega, a ne protiv lica koja su plakate lepila na zabranjenim mestima - rekli su nam prijatelji Brankovića.

Nije jedini slučaj

NA SUDU JOŠ JEDAN VALJEVAC

Branković nije jedina „žrtva“ zbog skidanja partijskih plakata. Sa istom idejom krenuo je i Valjevac Nebojša Gavrilović (38). Zbog skidanja plakata on je odveden na saslušanje kod sudije za prekršaje.

- Sada čekam presudu. Smatram da nisam prekršio nijedan zakon, za razliku od svih političkih stranaka - rekao je Gavrilović.

Kurir / SLAĐANA STEVANOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track