DEMOKRATSKA STRANKA: Izbor Ane Brnabić simuliranje demokratije
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Neće imati autoritet

DEMOKRATSKA STRANKA: Izbor Ane Brnabić simuliranje demokratije

Politika -

Predsednik Srbije je, posle razgovora sa predstavnicima vladajuće većine i dela opozicije, odredio mandatara koga niko tokom tih razgovora nije predložio, saopštila je večeras Demokratska stranka, i ocenila da "to govori u prilog tezi da se u Srbiji simulira demokratija nauštrb svih građana koji svakoga dana žive sve lošije".

DS smatra da je informacija o imenu koje će preuzeti kancelariju premijera potpuno nebitna, "jer već pet godina i funkciju premijera i predsednika i vrhovnog komandanta i koordinatora službi i spasitelja iz poplava i vozača kamiona kroz tunele obavlja samo jedan čovek koji jedini odlučuje o sudbini ovog naroda".

foto: Filip Plavčić

"U našoj zemlji se uspostavlja sultanat u kome postoji jedan sultan i mnogo vezira, među kojima je i Ana Brnabić, a informacija o imenu je samo informacija ko će preuzeti odgovornost za sva Vučićeva nerealizovana obećanja", navela je DS u saopštenju. Novi premijer će imati autoritet, zaključila je DS, samo ukoliko u prvoj nedelji uhapsi odgovorne za Savamalu i batinaše koji su napali novinare i građane na dan polaganja zakletve predsednika Srbije, "u suprotnom, imaćemo Vladu u kojoj će šef biti isti kao i do sada, samo sa druge pozicije".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track