SNS NAJAVIO TUŽBU PROTIV ŽRTVE VUČIĆEVIH BATINAŠA: Najpre ga tukli, pa medijski linčovali, a sad ga gone preko suda!
Foto: E Stock/Aleksandar_Bačlija

Potpuno Izgubili Kompas

SNS NAJAVIO TUŽBU PROTIV ŽRTVE VUČIĆEVIH BATINAŠA: Najpre ga tukli, pa medijski linčovali, a sad ga gone preko suda!

Politika -

BEOGRAD- Srpska napredna stranka saopštila je danas da će njen pravni tim tužiti "kontramitingaša" Marka Radosavljevića zbog, kako su naveli, "provociranja, izazivanja nereda i nemira" na skupu podrške koji je SNS organizovao na dan kada je Aleksandar Vučić preuzimao dužnost predsednika, 31. maja.

Reagujući na izjavu Radosavljevića agenciji Beta da će tužiti Vučića jer je na konferenciji za novinare pokazao njegovu fotografiju iz predstave u kojoj je kao glumac amater igrao pijanca, SNS je naveo da je u pitanju "najobičnija laž" i da očekuju da se pravosudje ponaša u skladu sa zakonima Srbije. Radosavljević je rekao da će predsednika Srbije tužiti za uvredu časti i duševnu bol i dodao da će tužiti i medije koji su objavili tu fotografiju. SNS je naveo da "Vučić nije rekao ni da je pijanac, ni da je glumac, ni da je učitelj, već je pokazao sliku osobe koja je provocirala, izazivala nerede i nemire o čemu svedoče i brojni video snimci".

foto: Dragana Udovičić

Vučić je juče na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije pokazao fotografiju na kojoj jedan mladić sedi i pije iz flaše, rekavši da je on jedan od "DOS-ovskih batinaša", koji su provocirali ljude na skupu podrške koji je SNS organizovala na dan njegovog preuzimanja dužnosti predsednika, 31. maja.

"Evo to je ovaj. Evo ja da vam pokažem. To je taj čovek. To je jedan od dosovskih batinaša koji je i tog dana na ulicama bio i koji je sprečavao ljude… ja mu ne znam ime, da vam pravo kažem. To je jedan od dosovskih batinaša i taj dan je bio na ulicama i pokušavao da izazove najteže moguće incidente. A ostalo će da utvrde nadležni organi", rekao je Vučić pokazujući sliku.

SNS je dodao i da je "skandalozno" "izveštavanje pojedinih medija", koji danima "tendenciozno govore i pišu o dešavanjima na skupu SNS" - "jedinom zakonitom skupu na dan polaganja zakletve predsednika Srbije". "Od osobe koja je na više lokacija fizički onemogućavala simpatizere SNS da dodju na miting, unosila im se u lice, vredjala ih i psovala, sad ti mediji prave nekakvu žrtvu, mučenog glumca, iako je svima jasno da su cilj te osobe i ostalih kontarmitingaša bile razbijene glave i krvave ulice Beograda.

U isto vreme, ti isti mediji linčuju redare SNS koji su sprečili pravljenje incidenata od strane kontramitingaša, otvoreno ih targetiraju i predstavljaju kao nekakvu monstruoznu grupu batinaša", naveo je SNS. Početkom sedmice dnevni listovi "Danas" i "Kurir" objavili su fotografije za koje tvrde da dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije u centru Beograda. Ta dva dnevnika objavili su na naslovnim stranama fotografije koje pokazuju nasilje nad Markom Radosavljevićem, novinarkom Danasa Lidijom Valtner i fotoreporterom Milutinom Markovićem.

Na fotografijama se vidi da ih sa skupa ispred Skupštine Srbije silom odvode neidentifikovani muškarci, krupne gradje, sa kratkim frizurama i naočarima za sunce, a listovi tvrde da se sve odigralo u prisustvu policije koja nije reagovala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track