KRIMINALCI ŠTITE PREDSEDNIKA SRBIJE: Joca Amsterdam iz zabele brani Vučića od Kurira!
Foto: Dado Đilas

POSLE BATINAŠA PREDSEDNIK IDE KORAK DALJE

KRIMINALCI ŠTITE PREDSEDNIKA SRBIJE: Joca Amsterdam iz zabele brani Vučića od Kurira!

Politika -

Sreten Jocić u nedeljniku Ekspres, koji je u vlasništvu Vučićevog kuma, napao vlasnika „Adrija medija grupe“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prestaje sa svojom hajkom na dnevni list Kurir i predsednika kompanije Aleksandar Rodića, pa je u toj prljavoj igri ovog puta otišao toliko daleko da je angažovao osuđenika za ubistvo - Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam!

U NOVINAMA VUČIĆEVOG KUMA GORANA VESELINOVIĆA JOCA AMSTERDAM NAJAVIO UBISTVO VLASNIKA KURIRA I ADRIJA MEDIJE: Aleksandra Rodića ubiće kao Pukanića! Ili saobraćajka ili trovanje!

Naime, nedeljnik Ekspres, koji je u vlasništvu njegovog kuma Gorana Veselinovića, objavio je sramotni intervju sa Jocom Amsterdamom u kom je teško optužio Rodića i Kurir. Nedopustivo je da režim u svom obračunu sa nezavisnim medijima koristi svoje kumovske veze da plasira najprljavije laži, kažu sagovornici Kurira.

foto: Dragana Udovičić

Manija gonjenja

Lider Nove stranke Zoran Živković tvrdi da „Srbijom vlada mafijaška kumovska mreža stvorena po najgorim pravilima sicilijanske mafije“.

- Ovo je nastavak Vučićeve diktature koju je najbolje pokazao prilikom imenovanja novog mandatara. Videli ste kako je podivljao, optužio mnoge medije, među kojima i Kurir, ali i građane i demonstrante da ruše državu i da hoće njega, koji je najbolji, da sruše! To je patološka politička manija gonjenja! Ovako se nisu ponašali ni Tito, a ni Slobodan Milošević. Imamo mi tu razne kumovske veze. Kumovske novine, kumovsku BIA, kumovsku „Elektromrežu Srbije“ - komentariše Živković.

foto: Zorana Jevtić

Nije prvi put

Bivši načelnik VBA Momir Stojanović upozorava da nikada robijaši nisu imali toliko prostora u medijima, naročito prorežimskim.

- Sad smo stigli i do Joce Amsterdama. Bojim se da će se svaki put kad neko krene da kritikuje jednog čoveka koji je sve - i predsednik i premijer, pojavljivati neki vajni stručnjaci koji će da razotkrivaju zaveru koja se kao kuje protiv njega. Nikada se ranije nije dešavalo da robijaši i razni kriminalci imaju toliko prostora u medijima, naročito onih koji su pod kontrolom režima. Tom čoveku, i predsedniku i premijeru, ne pada na pamet da čuje drugačije mišljenje u zemlji - priča Stojanović.

Samostalna poslanica Sanda Rašković Ivić kaže da nije prvi put da Vučić radi ovakve stvari.

- Napada ljude za koje misli da mogu da mu zasmetaju, optužujući ih za kriminal. Ne prezaju ni od pokušaja ubistva, skidanja glave... Najtužnije je što se iskazi osuđenih kriminalaca tretiraju kao relevantne istine. Nadam da će ovaj put Aleksandar Rodić istrajati - kaže Rašković Ivić.

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, u intervjuu Ekspresu optužio je i crnogorskog političara i biznismena Ratka Kneževića da je organizovao atentat na Vanju Bokana, da je postavljao lokatore za vreme NATO bombardovanja SRJ 1999, da je umešan u ubistvo dvojice vojnika u Topčideru, a izneo je i niz optužbi na račun Dragana Đilasa. Međutim, bivši gradonačelnik nije hteo ništa da komentariše.

„Dela“ Joce Amsterdama

OSLOBOĐEN ZA UBISTVO PUKANIĆA, OSUĐEN ZBOG GOKSIJA BOMBAŠA

Joca Amsterdam osuđen je na 15 godina zatvora u slučaju „Goksi Bombaš“, ali mu je ta kazna 2013. amnestijom smanjena za četvrtinu. Sreten Jocić je pre dve godine oslobođen optužbe za organizaciju ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića.

Kurir / E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track