DIKTATOROVA ŽURKA! VUČIĆ GLUMI RIMSKOG CARA: Veliku zabavu plaća parama koje je uzeo penzionerima!
Foto: AP/Darko Vojinović

SVE ĆE OVO NAROD PLATITI! OBEZBEĐENO ŠEST TONA MESA!

DIKTATOROVA ŽURKA! VUČIĆ GLUMI RIMSKOG CARA: Veliku zabavu plaća parama koje je uzeo penzionerima!

Politika -

Pripreme za proslavu inauguracije Aleksandra Vučića, koja je zakazana za petak, uveliko traju, a predsednik Srbije je odlučio da brojnim gostima prikaže deo srpske istorije, i to tako što će im predstaviti i 17 imperatora Rimskog carstva (postojalo od 27 godine p. n. e. do 476 g.) rođenih na teritoriji naše države!

Ovakvim potezom Vučić želi da se izjednači sa slavnim rimskim imperatorima i predstavi kao značajni državnik, ocenjuju sagovornici Kurira.

- Tog dana će najverovatnije biti postavljene biste tih imperatora, uz kratak opis svakog od njih. No, o tome, kao i o svim drugim detaljima, brine komitet za proslavu inauguracije, ali nema sumnje da ključnu reč u vezi sa svim ima lično Vučić - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Osim toga, u Palati Srbije, gde se svečanost održava, saloni će tog dana biti tematski uređeni, pa će oni tako biti u znaku Vojvodine, Šumadije, istoka Srbije... Posebno se vodi računa o posluženju, pa će se, recimo, za taj dan obezbediti oko šest tona mesa. Zanimljivo je da trenutno širom Srbije traže i oko 200 dece da besplatno nastupe u muzičkom delu. Inače, još se ne zna koliko će uopšte ljudi doći, jer su pozivnice poslate na oko 5.000 adresa, dok se, prema nekim procenama, očekuje dolazak najmanje 3.000 osoba.

foto: Ilustracija/Kurir

Komentarišući Vučićevu ideju da na inauguraciji prikaže rimske imperatore, lider Nove stranke Zoran Živković ocenjuje da je to samo pokušaj pravljenja kulta ličnosti.

- Inauguracija predsednika ne postoji ni u Ustavu, ni u zakonu, ni u srpskoj tradiciji. Tako sve što se tog dana bude radilo predstavlja bolesno kreiranje kulta ličnosti, a u to se uklapa i poistovećivanje Vučića sa imperatorima - ističe on.

Predsednik Dveri Boško Obradović kaže da uopšte ne sumnja da Vučić podsvesno ima nameru da sebe prikaže kao imperatora novog doba. Ipak, kako ocenjuje, on je samo „poltronski namesnik u koloniji pod okupacijom Zapada, kao Pontije Pilat nekad u Jerusalimu“:

- Ne postoje realni rezultati Vučićeve vlade koji bi mogli da budu prezentovani kao uspeh i zbog čega građani žive bolje. Naprotiv. Zato on sprovodi svoj rijaliti, stvara iluziju države i sebe kao značajnog i sposobnog državnika, a suštinski je sluga Zapada.

foto: Zorana Jevtić

Ljubiša Preletačević Beli

BOLJE DA POKAŽE MENE, ŠUMADIJSKOG IMPERATORA

Vučiću bi, umesto rimskih imperatora, bilo bolje da gostima na inauguraciji pokaže mene, kaže Ljubiša Preletačević Beli.

- Ja sam šumadijski imperator rođen u Velikoj Ivanči. O meni će se više pričati nego o bilo kom junaku sa ovi‘ prostora, ali ajde - kaže on.

Inače, Beli je ovom prilikom predsedniku Srbije ponudio i bend koji bi mogao da zabavi brojne zvanice na svečanosti 23. juna:

- Ako treba muzika, imam bend da ponudim. To je „Sarmu probo nisi“. Uzimaju 10.000 evra.

Internet akcija na portalu kurir.rs

GLASAJTE ZA NAJVEĆU LAŽ DIKTATORA VUČIĆA

Diktator Aleksandar Vučić, glavni urednik medija u Srbiji, u paničnom strahu nastavlja da goni svoje novinarske sluge da iznose neistine i obmanjuju javnost lažima protiv dnevnog lista Kurir i predsednika kompanije „Adrija medija grupa“ Aleksandra Rodića.

Ne samo što svakoga dana te iste sluge od jutra do mraka ponavljaju neistine već ih je sinoć opet „zatvorio“ u isti studio i naterao da ovog puta, posle TV Hepi, zajedno nastupaju i na TV Pink. Sve ovo nas je podsetilo na priču iz jednog romana: u jednoj ludnici pacijenti su uspeli da preuzmu ludnicu. To pokušavaju da naprave i od Srbije, verujući da oni treba da nas predvode i da njihovo laganje mora postati istina... Zbog svih objavljenih laži verujemo da je vreme da ove podmićene i anestezirane urednike podsetimo na sve obmane Aleksandra Vučića i sva njegova neispunjena obećanja. Uskoro počinjemo sa velikom internet akcijom glasanja „Najveća laž diktatora Vučića“.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakao za nesrećnu porodicu ne prestaje, sad im ne daju obdukcioni nalaz!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track