MINISTRI IZ REGIONA: Ukinite roming na zapadnom Balkanu
Foto: Zorana Jevtić

ODVAŽILI SE

MINISTRI IZ REGIONA: Ukinite roming na zapadnom Balkanu

Politika -

Ljajić je podsetio da su upravo Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija pre tri godine potpisale sporazum o međusobnom snižavanju cena rominga

Ministar telekomunikacije Rasim Ljajić, zajedno sa kolegama iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, uputiće pismo Evropskoj komisiji u kojem traže da se na zapadnom Balkanu ukine roming.

- Mi smo svesni da realizacija neće biti ni jednostavna, ni brza, ni laka, s obzirom na to da je i u okviru same Evropske unije usaglašavanje o ukidanju rominga trajalo punih 10 godina.

Mi smo sličnu inicijativu pokrenuli pre dve godine, ali ona tada nije prihvaćena. Ne treba ni sada imati prevelika očekivanja, ali smatramo da bi, kao zemlje u procesu pridruživanja, i naši građani trebalo da imaju benefite koje koriste i građani EU. Uostalom, ova odluka važi i za zemlje koje nisu članice EU, kao što su Norveška, Island i Lihtenštajn - rekao je Ljajić.

Ministar je podsetio da su upravo Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija pre tri godine potpisale sporazum o međusobnom snižavanju cena rominga i da se zahvaljujući tom sporazumu već tri godine zaredom postepeno umanjuju cene ovih usluga u četiri države regiona.

Pismo će, pored Ljajića, potpisati ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar za informaciono društvo i administraciju Makedonije Damjan Mančevski.

Kurir / J. P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Koliko su para građani Srbije dali za Vučićevu kampanju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track