SKANDAL! VULIN U DRUŠTVU LOPOVA: Hoće ga za ministra odbrane, a druži se sa čovekom koji je ukrao 5 miliona
Foto: Stefan Jokić

vulinov drugar ojadio srbiju

SKANDAL! VULIN U DRUŠTVU LOPOVA: Hoće ga za ministra odbrane, a druži se sa čovekom koji je ukrao 5 miliona

Politika -

Ministar za rad Aleksandar Vulin jedan je od najozbiljnijih kandidata za ministra odbrane u rekonstruisanoj Vladi, saznaje Kurir u vrhu vlasti.

Iako je ministarsko mesto politička funkcija, a to što Vulin nije imao nikakav kontakt s vojskom i ne predstavlja toliki problem, ozbiljan problem može da bude to što je ovaj član Vlade fotografisan s najvećim kradljivcem struje u Srbiji - Afrimom Alijuom, vlasnikom pumpi u Bujanovcu koji je EPS oštetio za pet miliona, držao radnike na crno, koji je osumnjičen za utaju poreza...

Dakle, ministar za rad, kome je posao da brine o pravima radnika, između ostalog i o tome da ih poslodavac prijavi, a ne da rade na crno, uhvaćen je s biznismenom kod koga su otkriveni radnici u nezakonitom položaju, a ukoliko predsednik Aleksandar Vučić tako odluči, biće nagrađen ministarskom foteljom u Ministarstvu odbrane.

Čovek od poverenja

- Predsednik Pokreta socijalista se i prilikom ranijeg sastava Vlade pominjao kao jedno od rešenja za ministra odbrane, ali Vučić je u poslednjem trenutku to prepustio Zoranu Đorđeviću. Sad hoće opet da promeša karte u tom resoru, a Vulin važi za njegovog čoveka od poverenja - kaže izvor Kurira.

Možda Vučić smatra da je Vulin spreman za veći zalogaj, ali pitanje je koliko je kredibilan s obzirom na to da se sastao/fotografisao sa Alijuom.

Afrim Aliju je u avgustu 2014. u medijima predstavljen kao apsolutni rekorder u krađi struje u Srbiji. On i njegovo preduzeće „Agimi petrol“, preko bespravnih priključaka više objekata na elektromrežu, oštetili su državu za više od pet miliona dinara. Tada su radnici EPS, uz asistenciju policije, isključili sa električne mreže sve objekte ovog preduzeća - benzinsku pumpu, motel, bazen, građevinsku operativu, trgovinu i upravu preduzeća. Pronađen je i veliki dug na ime poreza, a pronađeno je i više radnika koji su u preduzeću radili na crno. Protiv Alijua je tada podneta krivična prijava zbog više prekršaja.

Potrebna istraga

Analitičar Milan Nikolić kaže da možda Vulin i nije znao s kim se slika, ali zato je posao službi koje idu s političarima da imaju prave informacije.

- Treba otvoriti neku malu istragu. Političari često ne znaju s kim su seli, s kim su se slikali ili rukovali. Ali zato službe koje su s njima to treba da znaju - kaže Nikolić.˝

Ministarstvo za rad

NE ZNAMO KO JE ALIJU

Iz Ministarstva za rad su poručili da su fotografije (koje smo im poslali) nastale na događaju „Balkanski skok prijateljstva“.

- Ministar ne zna ništa o poslovima ili biografiji osobe koja na fotografijama stoji pored njega, a za koju vi tvrdite da je Afrim Aliju. Sa njim se fotografisao kao i sa mnogim drugim građanima koji su izrazili tu želju - naveli su u Ministarstvu rada, a potom ironično dodali:

- Ministarstvo za rad se zahvaljuje redakciji Kurira na interesovanju i poziva sve građane koji su se poslednjih godina fotografisali na javnim događajima s ministrom da vašoj redakciji pošalju fotografije kako bi novinari Kurira proverili ko su i čime se bave.

foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Fonet/Darko Cvetanović, Fonet/Dragan Antonić

Rokade u rekonstruisanoj vladi

TRIVANU EKOLOGIJA, MAJI KULTURA

Socijalista Branko Ružić trebalo bi da uđe u fotelju Ane Brnabić - da vodi sektor državne uprave i lokalne samouprave, a njegova stranačka koleginica Slavica Đukić Dejanović mogla bi da preuzme resor zdravstva. Vlada će dobiti novi resor - ministarstvo ekologije, i kako se pominje, na njegovo čelo mogao bi da bude postavljen Goran Trivan iz SPS. Mediji spekulišu da bi dosadašnja predsednica Skupštine Maja Gojković mogla da dobije Ministarstvo kulture i informisanja.

foto: Fonet

Kakav obrt

IRENA VUJOVIĆ UMESTO SINIŠE MALOG

Kako Kurir saznaje, dok se ne održe izbori za grad Beograd, Sinišu Malog bi na mestu gradonačelnika mogla da zamenjuje Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac. Naime, u ovom trenutku postoji opcija da se, dok se ne održe redovni izbori, formira privremeni organ, na čijem čelu bi bila Vujovićeva.

foto: Kurir

Zbirka najboljih recepata

foto: Kurir

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK GURMAN: Ukusi koji se ne zaboravljaju

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete interesantne recepte za vrhunske specijalitete, kao što su: penne alla vodka, pita od ajvara i sira, caciki salata ili neprikosnovena cezar salata.

One koji vole sataraš obradovaćemo sa tri različita načina pripreme!

Ne propustite najbolju zbirku recepata i kulinarskih saveta!

Prijatno!

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivne fotografije Vulina i najvećeg kradljivca struje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track