(UŽIVO) POČEO CIRKUS UOČI ŽURKE: Vučić od ranog jutra sa zvanicama, posle Kolinde stigli Ivanić i Izetbegović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sve spremno za predsednikovu privatnu gala zabavu

(UŽIVO) POČEO CIRKUS UOČI ŽURKE: Vučić od ranog jutra sa zvanicama, posle Kolinde stigli Ivanić i Izetbegović

Politika -

BEOGRAD - U Vili Mir sve je spremno uoči početka niza bilateralnih sastanaka koje će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati sa predstavnicima država i organizacija, koji će danas prusustvovati privatnoj žurki povodom preuzimanja dužnosti.

foto: Damir Dervišagić

16.24 - Novinari po paklenoj vrućini čekaju da akreditaciju

15.44 - Predsednik Vučić se danas u Vili Mir sastao i sa članovima Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, dok će hrvatski član kolektivnog predsednika BiH doći na svečanost povodom inauguracije. Ivanić i Izetbegović su mu tom prilikom čestitali na izboru za predsednika Srbije. Vučić je kratko dodao da će treći član Predsedništva Dragan Čović, koji ne prisustvuje sastanku, doći večeras na inauguraciju u Palatu Srbija.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

15.15 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće u subotu bilateralne sastanke sa predstavnicima brojnih država i organizacija. Prvo će se sastati sa specijalnim izaslanikom Vlade SR Nemačke i bivšim kancelarom te zemlje Gerhardom Šrederom, zatim sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom, kao i sa predsednikom Makedonije Djorđem Ivanovim. Nakon toga, na odvojenim sastancima, razgovaraće i sa generalnim sekretarom Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) Jurijem Hačutarovim, predsednikom Poslaničkog doma Kraljevine Maroko Habibom el Malkijem, predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojtom Brajanom Jiem.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

14.53 - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović po dolasku u Beograd, gde će prisustvovati svečanosti povodom inauguracije srpskog predsednika Aleksandra Vučića, izjavila je da je ovo prilika da se napravi i čvrst iskorak u odnosima dveju zemalja.

Vučić i Grabar Kitarović razgovaraju u četiri oka.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

14.37 - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović dočekala je danas na aerodromu "Nikola Tesla" evropskog komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana i podsekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Mareka Magierovskog.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

14.16 - Predsednik je obavio razgovor i sa italijanskom ministarkom odbrane Robertom Pinoti. Nakon sastanka sa italijanskom ministarkom, Vučić će se sastati sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

14.04 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa zamenicom generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemilar. Gotemilar je Vučiću pri susretu čestitala izbor za predsednika Srbije.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

14.03 - Predsednik Vučić sastao se sa savetnikom predsednika Palestine Rauhijem Fatuhom. Nakon sastanka sa Fatuhom, Vučić će se u Vili Mir sastati sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

13.07 - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović dočekala je danas na beogradskom aerodromu predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, koja će prisustvovati svečanosti povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

12.54 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u pauzi između razgovora sa predstavnicima stranih delegacija koje su došle na njegovu inauguraciju obišao je novinare. On se pritom našalio primetivši uz osmeh da "niko od medija ne čeka Belorusa, već da svi čekaju Kolindu".

12.50 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD Endruom Leslijem.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

12.28 - U okviru niza biletaralnih susreta Vučić razgovara sa beloruskim ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Vladimirom Koltovičem.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

12.14 - Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je generalnog sekretara Organizacije ugovora za kolektivnu bezbednost (ODKB) general - pukovnika Jurija Grigorjeviča Hačaturova, koji boravi u Beogradu radi prisustva inauguraciji. Susret je bio prilika da se razmene mišljenja i stavovi o aktuelnim dešavanjima u krzinim žarištima, političko bezbednosnoj situaciji u regionu Balkana i realizaciji dosadašnjih aktivnosti i modalitetima za unapređenje saradnje.

foto: Ministarstvo Odbrane

11.56 - Svečanosti povodom inauguracije prisustvuje i predsednik Vlade Republike Gabon Emanuel Isoze Ngonde, kome se Vučić zahvalio na dolasku i poželeo mu dobrodošlicu.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Dobrodošli u Srbiju i hvala što ste došli na inauguraciju. To je za nas velika čast i potvrda da Gabon, baš kao i Srbija, želi unapređenje međusobnih odnosa", rekao je Vučić.

11.53 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vili Mir sa ministrom spoljnih poslova Gruzije Mihailom Džanelidže.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

11.12 - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je povodom dolaska velikog broja delegacija na inauguraciju, da je poštovanje ukazano Srbiji zasluženo hrabrom politikom Vučića. "Gradanima Srbije, Republici Srbiji ukazuje se jedno veliko poštovanje. To poštovanje ničim drugim nije zasluženo, nego politikom Aleksandra Vučića i on je glavni uzrok tog poštovanja", kaže Selaković.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

10.16 - U vili Mir predsednik Aleksandar Vučić je nastavio razgovor sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

Vučić je, u zajedničkom obraćanju nakon razgovora sa Pahorom, kazao da su perspektive u regionu takve da jedan problem sustiže drugi i da, kada nemamo političke probleme, imamo ekonomske i da, kako je dodao, ako imamo ekonomske, kao da nisu dovoljni, stižu i politički.

"Međutim Srbija i Slovenija imaju snage da zajednički rade. Nikada nismo imali uspešniju saradnju, nemamo nikakve probleme i nastavićemo da se konsultujemo, te kroz sve procese nastavimo saradnju u regionu", poručio je on.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

09.42 - Predsednik Srbije razgovarao sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Đijem Bingsjuenom. Nakon sastanka sa Bingsjuenom, Vučić će razgovarati sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što su politički odnosi dveju zemalja, kako je rekao, na najvišoj tački razvoja u istoriji, o čemu svedoči intenzivan politički dijalog i razmena poseta na najvišem nivou.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

09.00 - Niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država ili vlada, koji prisustvuju današnjoj svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije, Vučić je započeo sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom. On je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom inauguracije zastupljena na tako visokom nivou. "To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Ruske Federacije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit", istakao je predsednik Vučić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić i potpredsednik Rogozin sastali su se u Vili Mir, a nakon toga će uslediti razgovor sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Điok Bingsjuenom.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U Vili Mir su prisutne brojne novinarske ekipe.

KOLAPS ZBOG DIKTATOROVE INAUGURACIJE: Vučićeve zvanice i protest opozicije prave haos u Beogradu!

08.45 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona, u kojoj mu još jednom čestita na uspehu na nedavnim predsedničkim izborima i izražava žaljenje što neće danas biti u prilici da dođe u Beograd.

foto: Damir Dervišagić

"Dozvolite mi da Vam još jednom čestitam na uspehu na nedavnim predsedničkim izborima i uputim najlepše želje za svečanost koja će biti priređena u petak. Veoma mi je žao što neću biti u prilici da dođem u Beograd da slavim sa Vama", naveo je Džonson.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Ministarstvo odbrane, Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track