POKRET SAŠE JANKOVIĆA: Bahatost partijske vlasti SNS će na kraju platiti građani
Foto: Dragan Kadić

konkretno

POKRET SAŠE JANKOVIĆA: Bahatost partijske vlasti SNS će na kraju platiti građani

Politika -

Pokret slobodnih građana je saopštio da je upozoravao da državom i svim nivoima vlasti vladaju bratija i partija, zarad lične koristi.

Kako se navodi, to dokazuje i izveštaj Fiskalnog saveta u kojem je utvrđeno da gradovi i opštine Srbije duguju više od milijardu evra.

“U najvećim problemima su gradovi u kojima je Srpska napredna stranka najduže na vlasti i u kojima vladaju ljudi bliski vrhu te stranke - Kragujevac, Niš, Beograd i Novi Sad. U tim gradovima štedi se na socijalnim davanjima, oni ne mogu da servisiraju dugove koji dospevaju dok se istovremeno u Kragujevcu raspisuju tenderi za skupa alkoholna pića, na privatna putovanja putuje se službenim autom, a u Beogradu se grade višemilionske fontane i jarboli”, navodi se u saopštenju. Pokret Saše Jankovića naveo je i da ukazuje da će bahatost lokalnih vlastelina Srpske napredne stranke na kraju platiti građani. “Podsećamo da se u izveštaju Fiskalnog saveta vidi da dugovi lokalnih samouprava ozbijno ugrožavaju stabilnost ekonomije, jer u ovom trenutku kasne u isplati više od 300 miliona evra, što čini četiri odsto bruto domaćeg proizvoda. Pokret radi na širenju mreže odbora širom Srbije i biće spreman da na sledećim lokalnim izborima ponudi konkretna rešenja za svaki grad i opštinu, kao i časne ljude koji će svako od tih rešenja moći da sprovedu u interesu svih građana. Od nadležnih organa Pokret zahteva da ispitaju kako je došlo do ovakvog gomilanja dugova lokalnih samouprava. Ko je za to odgovoran i kolika je odgovornost dosadašnje ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ane Brnabić koja je za ovakve rezultate nagrađena mestom predsednice Vlade Republike Srbije”, zaključuje se.

Kurir.rs/B92

Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : 11 sati traje napad na sajtove Adrija medija grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track