MILAN STAMATOVIĆ O RASPRODAJI ZEMLJE: Naprednjaci otimaju državnu imovinu i resurse, a zbog tajkuna ubijaju srpskog seljaka
Foto: Beta

Zdrava srbija

MILAN STAMATOVIĆ O RASPRODAJI ZEMLJE: Naprednjaci otimaju državnu imovinu i resurse, a zbog tajkuna ubijaju srpskog seljaka

Politika -

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) pitao je danas "napredjnački režim" zašto ne vode računa o običnim građanima i problemima poljoprivrednika, nego "rasprodaju najvrednije prirodne resurse, zemlju, vodu i vazduh".

"Očigledno je da pojedini 'šrafčići' naprednjačkog režima imaju zadatak da zamajavaju i sluđuju javnost, dok njihove vrhovne vodje obavljaju prljave poslove", rekao je Stamatović, koji je i predsednik Opštine Čajetina, a saopštila je ZS.

Naveo je da Srpska napredna stranka "učestvuje u otimanju državne imovine, krađi 2.213 hektara zemljišta na Zlatiboru, privatizaciji PKB-a, poklanjanju 1.400 hektara građevinskog zemljišta i 5.200 hektara obradivog zemljišta u okolini Beograda, kao i vojnih ustanova i poljoprivrednih dobara širom Vojvodine misterioznim arapskim i zapadnim investitorima".

"Srpskog seljaka ubijate stajući na stranu stranačkih tajkuna, o čemu svedoči i podrška hladnjačarskom lobiju u potpisivanju protivzakonitog sporazuma kojim su uspostavili monopol u otkupu malina po najnižoj ceni u poslednjih 30 godina", kazao je Stamatović.

On je pitao naprednjake zašto su se ako su patriote odrekli Kosova i Metohije, podsećajući da je najvažnije zaštititi narodnu imovinu i sprečiti rasprodaju poljoprivrednog zemljišta.

Stamatović je rekao i da je vlast u Srbiji umesto da brine o razoju domaće proizvodnje i unapredjenju poljoprivrede dozvolila da strani investitori za "male pare pokupuju sve što se može kupiti".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : 11 sati traje napad na sajtove Adrija medija grupe

Kurir.rs/Beta

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track