OPOZICIJA ŽESTOKA U SKUPŠTINI SRBIJE Radulović: Vučiću, po kom članu Ustava imamo 2 premijera?!
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

RASPRAVA O NOVOJ VLADI

OPOZICIJA ŽESTOKA U SKUPŠTINI SRBIJE Radulović: Vučiću, po kom članu Ustava imamo 2 premijera?!

Politika -

Tokom rasprave na sednici Skupštine Srbije na kojoj poslanici odlučuju o izboru nove Vlade, poslanik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zadržao i funkciju predsednika SNS, iako u Ustavu stoji da niko ne može vršiti paralelne funkcije ako su one u sukobu.

Radulović je podsetio da Vlada Srbije ne može da ima dva premijera, kako je Vučić najavio buduća zaduženja Ane Brnabić i Ivice Dačića.

"Na osnovu kog člana Ustava je predsednik izmislio dve funkcije premijera - ekonomskog i političkog", pitao je Radulović.

POSLANICI O KANDIDATIMA ANE BRNABIĆ Marinika Tepić: Volela bih da vidim Izvod iz vojne evidencije Aleksandra Vulina! On je apelovao i na predsedavajuću Skupštinom Maju Gojković da bude ažurnija u odgovaranju na poslanička pitanja, što do sada nije bio slučaj.

"Sednice se zakazuju u poslednji čas, nemamo dnevni red, uskraćuje nam se pravo na repliku... Ovo su sve razlozi zbog kojih zahtevamo njenu smenu", obrazložio je predsednik Pokreta DJB.

(UŽIVO) KABINET ANE BRNABIĆ ČEKA ODLUKU POSLANIKA Cenzura u skupštini, poslanik Dveri sve vreme govorio u isključen mikrofon

(Kurir.rs/Foto: Printskrin, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track