ZORAN ŽIVKOVIĆ: Krivične prijave protiv MUP i Ministarstva odbrane zbog iznošenja ličnih podataka o služenju vojnog roka
Foto: Printscreen

Posle polemike u skupštini srbije

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Krivične prijave protiv MUP i Ministarstva odbrane zbog iznošenja ličnih podataka o služenju vojnog roka

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio je danas da će protiv odgovornih u MUP i Ministarstvu odbrane podneti krivične prijave zbog iznošenja njegovih ličnih podataka o služenju vojnog roka i posedovanju oružja.

Povod za to, kako je rekao, je jučerašnji postupak šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića, koji je u parlamentu izneo njegove lične podatke.

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti je već pokrenuo postupak, a Živković će, kaže, podneti krivične prijave.

Istakao je da neće tužiti Martinovića, jer je, kako je rekao, njemu "potrebna druga pomoć", a ne pravna.

Živković je rekao da je zbog posledica saobraćajne nesreće proglašen nesposobim za služenje vojnog roka, a da je dozvolu za oružje dobio zbog zaštite lične bezbednosti 1994. godine, kada je bio član odbora za bezbednost skupštine, te da mu je dozvola za nošenje produžena 2001. godine.

''Očigledno je Martinović dobio te podatke iz MUP i vojnog odseka u Nišu, što je kršenje člana 146 stav 3 krivičnog zakona'', rekao je Živković.

Martinović je juče, nakon izlaganja Zzivkovića, rekao da je iz "vojnog odseka iz Niša" dobio dokumenta o Živkoviću u kojima je navedeno da on nije sposoban za služenje vojnog roka, što, naveo je, po propisima znači - "stanje najtežih poremećaja funkcija".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track