STEFANOVIĆ TVRDI: Privođenje inspektora ispred moje kuće po zakonu!
Foto: Dado Đilas

SAOPŠTENJE MINISTRA POLICIJE

STEFANOVIĆ TVRDI: Privođenje inspektora ispred moje kuće po zakonu!

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da u slučaju privođenja građevinskog inspektora ispred njegove kuće, policija postupila po zakonu.

Podsetimo, inspektor Opštine Novi Beograd D.J, izašao je 26. avgusta 2016. na teren kako bi proverio navode iz prijave primljene dan ranije da se u jednoj ulici na Bežanijskoj kosi izvode bespravni građevinski radovi. Međutim, bio je priveden u novobeogradsku policijsku stanicu.

"U pokušaju da izvrši službenu dužnost, fotografiše objekat i sačini zapisnik o inspekcijskom nadzoru, sprečen je od strane pripadnika obezbeđenja, kako je rečeno, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije", navodi se u dopisu koji je potpisala Tatjana Đukić, šefica Odseka za inspekcijske poslove Opštine Novi Beograd, upućenom BIRN-u kao odgovor po Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja.

Međutim, ministar policije Stefanović navodi u saopštenju da se privođenje desilo dve nedelje pošto je prećeno njegovoj porodici.

Stefanović je danas u Kraljevu rekao da je u pitanju događaj iz avgusta prošle godine i da je policija radila u konsultaciji sa tužilaštvom. On je dodao da je to jedini zakonit način, prema kojem policija dostavlja izveštaje tužilaštvu, koje posle toga kvalifikuje da li postoje elementi krivičnog dela.

"Sve se to dogodilo dve nedelje pošto je čovek došao do moje kuće i pretio da će zoljom ubiti moju, tada četvorogodišnju kćerku, suprugu i mene", rekao je Stefanović i dodao da građevinski inspektor nije želeo da se identifikuje.

On je ocenio da je policija postupila u skladu sa zakonom, ali da je tužilac tu da kvalifikuje delo, kao i da će sve ubuduće biti rađeno po nalozima tužilaštva.

(Kurir.rs/Fonet, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja