Najnovije vesti

KO JE VUČIĆEV TAJKUN MILOJICA? TAJNA VEZA SA ČOVEKOM KOJI JE SMESTIO ANĐUSU: Crvena zvezda bila mu jemac za kredit od 387 miliona koji nije vratio
Foto: Nebojša Mandić, Beta, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Klupko se odmotava...

KO JE VUČIĆEV TAJKUN MILOJICA? TAJNA VEZA SA ČOVEKOM KOJI JE SMESTIO ANĐUSU: Crvena zvezda bila mu jemac za kredit od 387 miliona koji nije vratio

Politika

BEOGRAD - Bivši visoki državni funkcioner Saša Mirković oglasio se pre nekoliko dana povodom montiranog hapšenja novinara i TV voditelja Dejana Anđusa i otkrio pravu pozadinu privođenja.

foto: Zorana Jevtić

On je otkrio da iza hapšenja stoji Vučićev tajkun Milojica Marković, kome predsednik Srbije namešta milionske poslove, piše Espreso.

Svojevremeno je taj Marković FK Crvena zvezda pozajmio 2 miliona evra, zbog toga su Putevi Srbije morali da Milojici Markoviću i "Europarku", "Srem Putu" i "Kruševac Putu" (sve firme u njegovom vlasništvu) daju posao od 25 miliona evra da bi se Milojica namirio zbog novca koji je dao Vučićevim ljudima. Mogu o tome dosta, jer sam kao pomoćnik ministra saobraćaja imao uvid u sve to, a posedujem i obimnu dokumentaciju - otkrio je Saša Mirković u otvorenom pismu javnosti.

foto: Printscreen

No, sada kada se klupko odmotava, objavljen je i deo izveštaja nezavisnog revizora o poslovanju kluba Crvena zvezda, gde se vidi da su nepokretnosti ovog kluba date kao garancija za kredit Markovićevoj firmi "Europark".

Kako stoji u izveštaju, klub je kao garanciju za kredit dao 29.068 kvadrata u Ljutice Bogdana 1a, a kako glavni dužnik, Europak, nije izmirivao obaveze počet je i postupak prodaje nepokretnosti.

Na dan 31.decembar 2016. godine obaveze kluba kao jemca iznosile su 387.290.000 dinara. Kredit je uzet od Nove Agrobanke koja je u stečaju. Navodi se da je tužila Europark, i dobila spor, ali podtaka o naplati nema.

(Kurir.rs/Espreso/Foto: Nebojša Mandić)

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Birajte najveću laž Aleksandra Vučića!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...