KOMEMORACIJA U SREBRENICI: U Potočare idu Čeda, Janković, Čanak...
Foto: Nemanja Pančić

Još se ne zna ko će predstavljati državu

KOMEMORACIJA U SREBRENICI: U Potočare idu Čeda, Janković, Čanak...

Politika -

Vlada Srbije još nije donela odluku da li će i ko predstavljati zvanični Beograd na komemoraciji u Potočarima, 11. jula, a za sada se zna da će skupu prisustvovati pojedini predstavnici opozicije.

Ovo pitanje srpski državni vrh, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, trebalo bi da razmotri do vikenda.

Dok je još nepoznanica ko će ispred vlasti biti na obeležavanju godišnjice zločina u Potočarima, srpska opozicija biće na komemoraciji prisutna u značajnom broju.

Prema informacijama lista, zasad su dolazak u Srebrenicu tamošnjim nadležnim organima najavili lider Pokreta slobodnih građana Saša Jovanović, predsednik LDP Čedomir Jovanović i lider LSV Nenad Čanak.

I predsednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka Muamer Zukorlić potvrdio je za Novosti da će i ove godine biti u Potočarima 11. jula.

Predsednik Vučić je pre nekoliko dana rekao da ne zna da li će ponovo ići na komemoraciju žrtvama, ali da će svakako tog dana iskazati pijetet. On je rekao da domaćini imaju neke svoje uslove i zahteve.

Predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici Ćamil Duraković zasad se nije izjasnio na koje je sve adrese u Srbiji upućen poziv za prisustvo komemoraciji.

(Kurir.rs/Večernje novosti/V.N./Foto: Nemanja Pančić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track