VUK JEREMIĆ UPUTIO PISMO GRAĐANIMA: Traži podršku u želji da pomiri nacionalno i građansko
Foto: Zorana Jevtić

planovi za budućnost

VUK JEREMIĆ UPUTIO PISMO GRAĐANIMA: Traži podršku u želji da pomiri nacionalno i građansko

Politika -

Kandidat na minulim predsedničkim izborima i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić poslao je pismo građanima Srbije koji su potpisima podržali njegovu kandidaturu za učešće u toj izbornoj trci, kao i onima koji su na druge načine bili angažovani u njegovoj kampanji, saznaje Danas nezvanično od izvora na političkoj sceni Srbije.

foto: Zorana Jevtić

Pismo, u koje je je list imao uvid, počinje rečima zahvalnosti na podršci tokom kampanje, a u završnom delu se navode Jeremićevi planovi za budućnost, uključujući formiranje nove političke organizacije.

"Želim da Vam se još jednom od srca zahvalim na podršci koju ste mi pružili tokom kampanje za predsednika Srbije. Iako je rezultat za mnoge od nas bio ispod očekivanja, nadam se da načinom na koji sam učestvovao u izbornoj utakmici i idejama koje sam u njoj predstavio, nisam izneverio Vaše poverenje. Vodili smo konkretnu, čistu i nezavisnu kampanju, zasnovanu na izvornim vrednostima našeg naroda, za koju verujem da, uprkos greškama i manjkavostima, može da nam služi na čast", ističe bivši šef srpske diplomatije.

Jeremić u pismu tvrdi i da "smo jedini izradili sveobuhvatni program za obnovu i razvoj Srbije". "Bili smo beskompromisni u borbi protiv nazadnog i korumpiranog sistema, koji već godinama naše ljude tera u siromaštvo i zavisnost od vlasti. Uveren sam da smo položili temelje dugoročne borbe za bolju, pravedniju, dostojanstveniju i slobodniju Srbiju, koja će zauzeti istaknuto mesto u svetskoj porodici naroda i svojim građanima stvoriti uslove za pristojan i bezbedan život. Potpuno sam predan tom cilju i od njega neću odustati", poručuje on.

foto: Dado Đilas

Vuk Jeremić u pismu najavljuje da će se u narednim mesecima posvetiti formiranju nove političke organizacije, koja će "ideološki biti na političkom centru". Kao cilj te političke organizacije navodi pomirenje nacionalnog i građanskog u Srbiji, kao i izgradnju konsenzusa oko najvažnijih društvenih i državnih pitanja.

"Nadam se da ćemo u ovoj borbi i u budućnosti biti na istoj strani i da ću moći da račun na Vašu energiju i posvećenost. Sa željom da se uskoro i lično sretnemo i razgovaramo, Vaš Vuk Jeremić", poručuje Jeremić

(Kurir.rs/Danas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stefanović tri u jedan - policajac, tužilac i sudija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track