BOŠKO OBRADOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Izdržite protiv diktatora
Foto: Dragana Udovičić

Neviđen pritisak

BOŠKO OBRADOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Izdržite protiv diktatora

Politika -

BEOGRAD - Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović kaže za Kurir da je režim duboko uronio u diktaturu:

- Režim Aleksandra Vučića je duboko uronio u diktaturu i zloupotrebu državnog aparata u obračunu sa svima koji su se usudili da misle svojom glavom i da svoj stav javno iskažu. AMG je trenutno jedina veća i ozbiljnija medijska kuća koja je imala hrabrosti da otvoreno kritikuje loše poteze vlasti i zato sada trpi neviđen pritisak i represalije. Želim vam da izdržite i pobedite u pravednoj i zajedničkoj borbi protiv ukidanja slobode medija, mišljenja i izražavanja.

Apelujem na državne službenike u poreskim upravama da rade isključivo po zakonu, jer će vrlo skoro po padu Vučićevog režima njihove aktivnosti biti predmet kontrole, a za svaku zlupotrebu službenog položaja i nepoštovanje zakona će morati krivično da odgovaraju. Neće bti pošteđenih koji su služenje režimu stavili iznad poštovanja zakona i služenja državi Srbije, rekao je Obradović - koji se osvrnuo na zloglasnu ulogu Vučiča s kraja devedesetih.

- Vučić nikada nije prestao da bude ministar informisanja, propagande i straha. Ne može da podnese da postoje slobodni mediji. Ne želi ni da čuje drugačije mišljenje. Misli da može da uguši kritiku vlasti. Pokušaj likvidiranja Kurira je pokušaj ubistva slobodnih medija u Srbiji. Prekjuče Čačak, juče Smederevska Palanka, danas Kurir - šta nas čeka sutra ako se ne suprotstavimo ovoj vlasti? - pita se Obradović.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić hoće da UNIŠTI KURIR, blokirani računi Adrija medija grupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track