Najnovije vesti

BRANKA PRPA O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Režim koristi isti rukopis kao 90-tih u slučaju Telegrafa i Evropljanina
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

isti model

BRANKA PRPA O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Režim koristi isti rukopis kao 90-tih u slučaju Telegrafa i Evropljanina

Politika

BEOGRAD - Istoričarka Branka Prpa, nevenčana supruga ubijenog vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, je povodom nelegalnog rešenja koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, navela da "vuk dlaku menja, ali ćud nikako".

- Očigdedno ti ljudi imaju praksu oko takvih stvari, mislim pre svega na kažnjavanje medija. I tu političku prasku primenjuju i 20 godina posle. Znate, po onoj narodnoj: Vuk dlaku menja ali ćud nikako!

To što su uradili u zakonu za informisanje iz devedesetih, to je jedan te isti model.... Ne znam za ubistvo i ostale stvari. Međutim, da je recept kada je finansijska policija u pitanju i blokiranje računa, sistem je i danas isti. Dakle, sve ono rade što i Telegrafu, Evropljaninu, kaže Prpa za Kurir.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs/Foto: FoNet)

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić hoće da UNIŠTI KURIR, blokirani računi Adrija medija grupe!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...