Najnovije vesti

FEĐA DIMOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Kurir je obeležen kao državni neprijatelj broj jedan, bližimo se periodu "Miloševićevske" vlasti!
Foto: Filip Plavčić

pritisak političke prirode

FEĐA DIMOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Kurir je obeležen kao državni neprijatelj broj jedan, bližimo se periodu "Miloševićevske" vlasti!

Politika

BEOGRAD - Advokat Feđa Dimović, frontmen popularnog benda Beogradski sindikat, je povodom nelegalnog rešenja koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, rekao da se bližimo periodu "Miloševićevske" vlasti.

- To je pritisak političke prirode i ta odluka kao takva je političke prirode. Zna se da novine - u slučaju da nemaju sredstava da se izdržavaju, da su joj računi blokirani, znači da nisu likvidne i da samim tim ne mogu da funkcionišu - ne mogu da objavljuju vesti. Kod nas je sloboda medija u katastrofalnom stanju, polako se približavamo periodu miloševićevske vlasti.

Dolazi do polarizacije medija - na medije koji su državni mediji, koji isključivo sprovode propagandu sistema, i na medije koji su opozicioni. Ja kao advokat, kada želim da plasiram neku određenu vest, tačno znam kojim medijima mogu da plasiram tu vest.

Kurir je u vrlo teškoj situaciji jer se vrše konstantni pritisci na njega, od onih romantičnih pisama Željka Mitrovića do izjava državnih funkcionera. Mislim da je trenutno vlasnik Kurira, bez ulaženja u neke pravne stvari, obeležen kao državni neprijatelj broj jedan.

Nadam se da će Kurir nastaviti sa opozicionim delovanjem, da neće napraviti kompromis s režimom i promeniti bedž, rekao je Dimović za Kurir.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs, Foto: Filip Plavčić)

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić hoće da UNIŠTI KURIR, blokirani računi Adrija medija grupe!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...