DIJANA VUKOMANOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Vučić se vara ako misli da će uspeti u onome u čemu ni Milošević nije da nametne cenzuru i ukine slobodu medija
Foto: Marina Lopičić

UDAR NA AMG

DIJANA VUKOMANOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Vučić se vara ako misli da će uspeti u onome u čemu ni Milošević nije da nametne cenzuru i ukine slobodu medija

Politika -

BEOGRAD - Dijana Vukomanović, samostalna poslanica, povodom nezakonite blokade kompanije AMG kaže da Vučićev režim, u obračunu sa našom medijskom kućom, izvodi pokaznu vežbu primene raznih metoda disciplinovanja neposlušnih medija i njihovih vlasnika.

- Ovo je obračun mnogo širih razmera i posledica nego što Vučić i njegovi poslušnici mogu i da predvide i izmaći će im iz kontrole. U anale evropske istorije je zapisan neuspešan obračun Miloševićevog režima sa medijima i Vučić se vara ako misli da će uspeti u onome u čemu ni Milošević, a ni on lično, kao mlad ministar informisanja, nije uspeo, da nametne cenzuru i ukine slobodu medija - kaže Vukomanovićeva i dodaje:

- Blokadom računa AMG kompanije prekršena je ne samo sloboda medija već i sva temeljna prava tržišne ekonomije. Verujem da će izveštaji o ovom skandaloznom potezu ući u razne izveštaje međunarodnih organizacija koji štite ove slobode. Ovo je još jedan u nizu katastrofalno loših poteza Vučićevog režima, pre svega po imidž i ugled Srbije u Evropi i svetu.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe". Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen. Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen. (Kurir.rs/B.K./Foto Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić hoće da UNIŠTI KURIR, blokirani računi Adrija medija grupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track