SUKOB INTERESA: Željko Sertić smenjen sa čela Razvojne agencije!
Foto: Beta

RAMPA za BIVŠeg MINISTRa PRIVREDE

SUKOB INTERESA: Željko Sertić smenjen sa čela Razvojne agencije!

Politika -

Radoš Gazdić novi je v. d. direktora RAS, umesto Sertića, kome nije odobreno i da vodi agenciju i da bude član UO Kineske banke

Željko Sertić, nekadašnji ministar privrede, više nije na čelu Razvojne agencije Srbije, pošto ga je na toj funkciji zamenio Radoš Gazdić, koga je izabrala Vlada Srbije. Sertić je bez mesta v. d. direktora RAS ostao jer Agencija za borbu protiv korupcije nije odobrila da on istovremeno obavlja i tu funkciju i funkciju člana Upravnog odbora Kineske banke.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Vlada Srbije je za vršioca dužnosti direktora RAS imenovala dosadašnjeg direktora sektora za strateška ulaganja Radoša Gazdića.

- Sertić od Agencije za borbu protiv korupcije nije dobio odobrenje da istovremeno obavlja dužnost direktora RAS i da bude član Upravnog odbora Kineske banke, sa sedištem u Beogradu. Kineska banka u Srbiji počela je da radi u januaru ove godine, a Sertić je u njenom Upravnom odboru - stoji u obrazloženju Sertićeve smene i dodaje se da će Željko Sertić i dalje raditi u Razvojnoj agenciji, ali na mestu savetnika.

Podsetimo, mediji su ranije pisali da je Željko Sertić krajem 2016. godine prihvatio da bude nezavisni član UO Kineske banke, iako je u to vreme bio na čelu Razvojne agencije Srbije. Agencija za borbu protiv korupcije smatrala je da je u tom slučaju reč o sukobu interesa, te Sertiću nije dala saglasnost da bude član UO.

Inače, Sertiću je mandat u Razvojnoj agenciji istekao je još 11. aprila 2017. godine. On je juče za Kurir potvrdio da je razrešen dužnosti v. d. direktora, ali nije želeo više ništa da komentariše tim povodom.

- Tačno je da sam razrešen, ali ne bih davao nikakve druge izjave - kratko je rekao Željko Sertić.

Kurir / E. K.

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PORESKA UPRAVA KAO VUČIĆEVA VOJSKA: Iz dana u dan Kurir opseda 37 inspekcijskih timova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track