NOVA STRANKA UPUTILA PREDLOG SKUPŠTINI: Anketni odbor hitno da ispita nezakonito oduzimanje dozvole za rad Takovo osiguranju!
Foto: Dragana Udovičić

Predlog Poslanika Zorana Živkovića i Marinike Tepić

NOVA STRANKA UPUTILA PREDLOG SKUPŠTINI: Anketni odbor hitno da ispita nezakonito oduzimanje dozvole za rad Takovo osiguranju!

Politika -

Narodni poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković uputili su Skupštini predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao kakve su okolnosti dovele do nezakonitog oduzimanja dozvole za rad Akcionarskom društvu za osiguranje Takovo iz Kragujevca.

Taj bi odbor, prema predlogu poslanika NOVE, trebalo da utvrdi odgovornost NBS za oduzimanje dozvole, jer NBS je navela da je razlog za to nedostatak tehničkih rezervi, a one su, tvrde u NS, u tom trenutku bile iznad proseka na tržištu, Odbor bi trebalo, smatra Nova stranka, da utvrdi čija je odgovornost za uništenu reputaciju vlasnika Takovo osiguranja, a čija za to što je bez posla ostalo 408 ljudi.

Takođe, treba ispitati da li je postojala saglasnost pravne službe NBS da se dozvola oduzme, ali i da li je u likvidacionom postupku utvrđeno da nije bilo potrebe za oduzimanjem dozvole za rad.

Anketni odbor bio bi dužan da posao obavi u roku od 120 dana, te da Skupštini podnese izveštaj sa predlogom mera.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PORESKA UPRAVA KAO VUČIĆEVA VOJSKA: Iz dana u dan Kurir opseda 37 inspekcijskih timova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track