BURNA SEDNICA ODBORA, RADETA ISPROZIVALA PAŠALIĆA NA TVITERU: Iz čega ste dobili 7? Čisto da znam šta vam je pokvarilo prosek 6?! (VIDEO)
Foto: Kurir, Fonet/Zoran Mrđa

Burna sednica

BURNA SEDNICA ODBORA, RADETA ISPROZIVALA PAŠALIĆA NA TVITERU: Iz čega ste dobili 7? Čisto da znam šta vam je pokvarilo prosek 6?! (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Poslanica Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Vjerica Radeta danas je na Tviteru isprozivala sudiju Zorana Pašalića, odmah pošto je i zvanično kandidovan za novog zaštitnika građana - ombudsmana.

Ona je na svom Tviter profilu napisala sledeće: Pitah Pašalića iz kojeg je predmeta dobio 7. Čisto da vidim šta mu je pokvarilo prosek. Nije odgovorio...

Podsetimo, Pašalića su predložile SNS, SPS i PS, a njegova kandidatura danas je ozvaničena na skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

VIDEO SNIMAK BURNE SEDNICE ODBORA MOŽETE POGLEDATI OVDE

foto: Fonet/Zoran Mrđa

Međutim, radikali nikako ne mogu da vide Pašalića na toj funkciji, pogotovo što mu na teret stavljaju činjenicu da je Pravni fakultet studirao čak 13 godina, a završio ga sa prosekom ocena 6,73.

foto: Printskrin/Facebook

Među predlozima bila su i tri predloga opozicionih poslaničkih klubova: Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke koji su predložili vršioca funkcije zaštitnika građana Miloša Jankovića, Srpske radikalne stranke (SRS) koji predlažu Ekatarinu Marinković i pokreta Dosta je bilo (DJB) koji su predložili predsednika beogradskog odbora Vojina Biljića.

Mandat zaštitnika traje pet godina i ista osoba može najviše dva puta uzastopno da bude birana na tu funkciju.

Kandidat za zaštitnika građana treba da bude diplomirani pravnik, da ima najmanje 10 godina iskustva na pravnim poslovima koji su od značaja za obavljanje poslova iz nadležnosti zaštitnika građana, da poseduje visoke moralne i stručne kvalitete i da ima zapaženo iskustvo u zaštiti prava građana.

(Kurir.rs/EPK/Foto: Kurir/Fonet/Zoran Mrđa)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Maja molila MUP da je zaštiti, Stefanoviću podnesi ostavku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track