ANA BRNABIĆ ZA CNN: Vlada prosrpska, nije ni proamerička ni proruska
Foto: Fonet/Zoran Mra

Intervju premijerke za AMeričku televiziju

ANA BRNABIĆ ZA CNN: Vlada prosrpska, nije ni proamerička ni proruska

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, u intervjuu za CNN, da je vlada Srbije prosrpska - da nije ni proamerička ni proruska - te da je duboko posvećena poboljšanju života građana Srbije.

"Moja vlada je potpuni kontinuitet prethodne vlade premijera Aleksandra Vučića, imali smo veliki uspeh u prethodne tri godine, punu fiskalnu konsolidaciju, pre toga smo bili tri meseca pred bankrotstvom, a sad imamo punu makroekonomsku stabilnost", rekla je ona.

Prema njenim rečima, Srbija je duboko i strateški posvećena članstvu u EU. "To nova vlada jasno kaže svojim partnerima u EU, svojim građanima, svim svojim parnterima uključujući i Rusiju. Rusija je veliko tržište za nas, veliki trgovinski partner za Srbiju", rekla je ona.

Kako je dodala, Srbi su nesumnjivo istorijski, verski, tradicionalno bliski sa Rusijom.

"Srbiji trebaju nova radna mesta, nove kompanije", rekla je ona i dodala da se nada rastu BDP od 3 odsto ove godine, a 2018. rastu od 3,5 odsto. "Treba da budemo odgovorni prema svim građanima i održavamo naše veze prema Rusiji. To je važan izvor našeg rasta", rekla je Brnabić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sramota! Direktorka Poreske uprave prima tri plate, 500.000 mesečno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track