VESELINOVIĆ EKSPONATIMA PODSEĆA NA AFERE VLASTI SNS: Pokret za preokret u Knez Mihailovoj postavlja izložbu "Pet godina propadanja"
Foto: Aleksandar Jovanović

Otvaranje u četvrtak

VESELINOVIĆ EKSPONATIMA PODSEĆA NA AFERE VLASTI SNS: Pokret za preokret u Knez Mihailovoj postavlja izložbu "Pet godina propadanja"

Politika -

Povodom pet godina od formiranja koalicije i Vlade SNS i SPS, Pokret za Preokret organizovaće više akcija kojima će podsetiti građane "kako je u proteklom periodu vlast lagala i ponižavala narod, a upropaštavala Srbiju", navodi se u saopštenju pomenutog pokreta.

"Podsetimo da je apsolutna vladavina Aleksandra Vučića započela izborom Vlade Vučić - Dačić 27.07.2012. godine. Na petogodišnjicu tog događaja - 27.7.2017, Pokret za Preokret će organizovati izložbu „Pet godina propadanja“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, sa 120 eksponata postavljenih duž cele ulice, od njenog početka pa sve do Kalemegdana. Izložba će prikazati rezultate 1.826 dana apsolutne vlasti jednog čoveka, kome je stranka sredstvo za potčinjavanje građana, a cilj razaranje svih institucija, na uštrb ljudskih prava, vladavine prava, podele vlasti na zakonodavnu izvršnu i sudsku i svih demokratskih tekovina koje stoje na putu njegovim autoritarnim ambicijama", podsećaju iz Pokreta čiji je predsednik Janko Veselinović.

Eksponati na izložbi (fotografije, pisani tragovi, međunarodni izvori, statistički podaci...) biće podeljeni u pet segmenata: ekonomsko propadanje, kadrovi, afere, izborne manipulacije, mediji i bizarnosti vladanja, istaknuto je u saopštenju.

Izložba će biti otvorena u 18 časova obraćanjem kod Ruskog cara. Tokom narednog perioda izložba „Pet godina propadanja“ će obići sve veće gradove u Srbiji: Suboticu, Sombor, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo.

(Kurir.rs/Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track