NI REČI O FIJATU: Ana Brnabić zvala novinare, ali zabranila pitanja
Foto: Fonet

UNS UPUTIO KRITIKU SRPSKOJ PREMIJERKI

NI REČI O FIJATU: Ana Brnabić zvala novinare, ali zabranila pitanja

Politika -

Predsednica Vlade Srbije je posle razgovora s predstavnicima „Fijata“ sazvala konferenciju za medije na kojoj nije moguće postavljanje pitanja

Predsednica Vlade Ana Brbanić baš „nema sreće“ s nastupima u javnosti pošto je posle afere stenogram dobila kritiku Udruženja novinara Srbije uz poruku da više ne zove novinare na događaje na kojima će im biti uskraćena prilika da postave pitanja.

Udruženje novinara Srbije je, naime, navelo da su izveštači obavestili to udruženje da posle prekjučerašnjeg potpisivanja sporazuma između rukovodstva „Fijat automobila Srbija“ i predsednika Samostalnog sindikata te kompanije, kojem su prisustvovali premijerka Brnabić i ministar privrede Goran Knežević, nisu imali mogućnost da pitaju niti da vide tekst sporazuma.

- U pozivu iz Vlade novinarima su najavljene izjave medijima, a posle potpisivanja sporazuma kratko im se obratila premijerka, koja je napomenula da niko neće odgovarati na dodatna pitanja kako se ne bi ugrozio postignuti kompromis. Na pitanje novinara zašto im nije poslato saopštenje sa događaja, već su prisustvovali događaju bez prava da postave pitanja, odgovoreno je da će im na pitanja biti naknadno odgovoreno - naveo je UNS.

- Ne bih volela da se pitanjima otvaraju neke teme o kojima je postignut kompromis. Svi ćemo biti na raspolaganju za sva pitanja u narednom periodu, biće sve potpuno transparento - izjavila je Brnabićeva posle potpisivanja, dok je na pitanje UNS zašto novinarima nije omogućeno da postave pitanja, kada će i od koga dobiti odgovore za koje su uskraćeni, iz kabineta premijerke je rečeno da je „dogovor svih strana bio da se medijima obrati samo Brnabićeva“.

Premijerka juče nije odgovorila na poruku Kurira s pitanjem da li će ubuduće uvažiti kritiku UNS.

Pravdanje

SPORNI GEST

Premijerka Brnabić je na početku mandata za američku agenciju Blumberg navodno izjavila da će Srbija, ukoliko bude morala da bira između EU i Rusije, izabrati Uniju. Njena izjava je izazvala buru reakcija, naročito ruske strane, zbog čega je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu dala stenogram svog intervjua. Iako je objašnjavala da se nije pravdala, i taj gest su pojedini ministri, poput Zorane Mihajlović, osudili, navodeći da je možda pre trebalo stenogram da preda članovima Vlade.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Kako naprednjaci planiraju da pokradu izbore u Beogradu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track