OTKRIVAMO PAKLENI PLAN NAPREDNJAKA ZA NAJVEĆU IZBORNU PREVARU: SNS dovodi 150.000 lažnih glasača za beogradske izbore!
Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić

Kurir ekskluzivno otkriva detalje prevare

OTKRIVAMO PAKLENI PLAN NAPREDNJAKA ZA NAJVEĆU IZBORNU PREVARU: SNS dovodi 150.000 lažnih glasača za beogradske izbore!

Politika -

Srpska napredna stranka sprema veliku seobu svojih sigurnih glasača iz gradova u unutrašnjosti u Beograd za predstojeće beogradske izbore, što je najava velike izborne prevare, saznaje Kurir iz više nezavisnih izvora iz vladajuće stranke koji znaju za plan.

foto: Nebojša Mandić

Izvori otkrivaju da su naprednjaci skovali pakleni plan da oko 150.000 svojih simpatizera i članova iz okoline Beograda - Smedereva, Smederevske Palanke, Rače, Valjeva i drugih gradova - dovedu u Beograd i promene im mesto prebivališta kako bi dobili pravo glasa na izborima za grad, koji bi trebalo da se održe do marta 2018.

- Naprednjaci su u paničnom strahu od gubitka izbora u Beogradu jer znaju da im je podrška za više od 10 procenata bila manja i na predsedničkim izborima kada je kampanju vodio Vučić. A na lokalnim će ta razlika biti mnogo mnogo veća, posebno sada kada ima signala da se opozicija ujedinjuje. Sve je logistički dogovoreno, promene prebivališta će se munjevito završavati kako bi se i promena u biračkom spisku evidentirala na vreme. A poznato je već odranije da su nam birački spiskovi nesređeni - kaže izvor našeg lista i dodaje:

foto: Kurir

- Naročito su za ovu akciju pogodni studenti, članovi SNS, jer će i porodice studenata da se sele s njima i prijavljuju na istu adresu gde i oni. SNS će im platiti stanove, ali nije isključeno ni da ih na svoje adrese prijavljuju botovi, aktivisti i svi ostali koji imaju mogućnosti to da izvedu. Sve se finansira iz crnih fondova SNS. Postoji i opcija, umnogome jeftinija, ali riskantnija, da se članovi samo fiktivno dovedu u Beograd, odnosno da svoje lične karte dostave nadležnom odboru koji bi dalje s centralom i nadležnim institucijama završavao stvari - objašnjava naš izvor plan za Beograd.

Naprednjaci su, inače, ovaj sistem već primenili prilikom izbora za gradsku opštinu Vračar. Kako je DS 23 godine bio na vlasti u ovoj opštini, naprednjaci nisu hteli da stvari prepuste slučaju, pa su izdali nalog svojim pristalicama da se odjavljuju s drugih opština i prijavljuju na Vračaru kako bi osvojili što više glasova.

Niko iz redova SNS nije želeo da komentariše naša saznanja jer im je zabranjeno da daju izjave za Kurir.

foto: Zorana Jevtić

S druge strane, Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, potvrđuje saznanja Kurira. On kaže da se uveliko priča da SNS radi na dovođenju svojih pristalica iz unutrašnjosti u Beograd pred beogradske izbore kako bi obezbedio dodatne sigurne glasove.

- Čuo sam da se već uveliko radi na tome, da SNS tako hoće da obezbedi čak oko 150.000 dodatnih glasova za Beograd - kaže Ilić.

foto: Fonet

Prema rečima Bogdana Tatića, predsednika opštinskog odbora DS Vračar, naprednjaci su isto radili da bi osvojili vlast na ovoj opštini, te ga uopšte ne bi iznenadilo da taj sistem spremaju i za grad.

- Imali smo saznanja da su na Vračaru radili isto kako bi osvojili vlast, tako da ova informacija uopšte ne iznenađuje - navodi Tatić.

foto: Fonet/Imre Szabo

Bojan Klačar, CESID

TEORIJSKI IZVODLJIVO

Bojan Klačar iz Cesida kaže da je ovaj scenario teorijski izvodljiv, ali u logističkom i organizacionom smislu, zbog obima, vrlo zahtevan.

- To bi značilo da osim spremnosti određenog čoveka koji živi izvan Beograda da promeni svoje prebivalište, postoje i ljudi koji imaju vlasnički list stana u Beogradu i koji su spremni da prihvate te ljude da se kod njih prijave. U teoretskom smislu, to je izvodljivo - navodi Klačar, a na pitanje da li je to kršenje zakona, dodaje:

- Na takav način, iz mog politikološkog ugla, promena prebivališta je legalna stvar. To nije dokaz slabosti biračkog spiska, jer vi nijednim zakonom ne možete da zabranite da dođe do promene prebivališta.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/ Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Fonet, Fonet/Imre Szabo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću,konačno si priznao,da je za tebe ljudski život bezvredan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track