Zorana Mihajlović: Na auto-putevima ćemo voziti 130 km/h
Foto: Beta

MINISTARKA NAJAVILA PROMENE

Zorana Mihajlović: Na auto-putevima ćemo voziti 130 km/h

Politika -

Očekujemo da na onim deonicama koje su moderne bude povećana brzina. Nema razloga da se to ne uradi budući da imamo moderan auto-put, rekla je Mihajlovićeva

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da je to ministarstvo već tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da izvrši procenu na kojim deonicama auto-puta može da se poveća brzina sa 120 na 130 kilometara na sat.

- Očekujemo da na onim deonicama koje su moderne bude povećana brzina. Nema razloga da se to ne uradi budući da imamo moderan auto-put - rekla je Mihajlovićeva:

- Imamo na Koridoru 10 određene moderne i nove deonice na kojima može da se poveća brzina na 130 km na sat, a da to ne bude nebezbedno, kao i na Koridoru 11.

Kada je reč o merenju srednje brzine vozila na auto-putu, istakla je da stižu razna pitanja o tome i da očekuje detaljna pojašnjenja, na primer, kako će se kontrolisati vozači koji voze brzo, pa naprave pauzu uz kaficu na auto-putu, šta je sa elektronskom naplatom putarine i slično.

Kurir / E.K.

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOVI SKANDALOZNI SNIMCI VUČIĆEVE CENZURE! POSRAMLJENI RADNICI PRIZNAJU DA IM ŠEFOVI NAREĐUJU DA KRIJU KURIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track