NIKAD NE BISTE POGODILI KOJI SRPSKI POLITIČAR JE NA SLICI Imao jednu veliku strast, ali otac za to nije hteo ni da čuje
Foto: Privatna Arhiva

neki drugi čovek

NIKAD NE BISTE POGODILI KOJI SRPSKI POLITIČAR JE NA SLICI Imao jednu veliku strast, ali otac za to nije hteo ni da čuje

Politika -

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u mladosti se bavio boksom i veoma rano je počeo da radi. Na fotografijama iz tih dana bio je daleko vitkiji nego danas, a očigledna je i razlika u fizuri. - Rodio sam se u Končarevu, tamo sam odrastao, oženio se, dobio sinove, unuke. U Končarevu i danas živim. Markovići su najveća familija. Takvi smo bili i pre nego što sam se ja rodio. Braća mog dede i oca, svi su imali po nekoliko sinova. Ja sam jedinac, i zato sam ostao na selu ceo život. Mi, Markovići, mnogo smo vredni ljudi, slušamo starije i razmišljamo o budućnosti. Moj otac je uvek četiri posla radio i ja sam tu tradiciju nastavio - kaže Palma.

Bez obzira što potiče iz imućne porodice, Palma kaže da je imao teško detinjstvo:

- Detinjstvo mi je bilo mnogo teško. Dok su se druga deca igrala, ja sam radio. Moj otac se bavio proizvodnjom cigle i prodajom. Kod nas su se mnogi snabdevali. I ja sam od malena radio, služio, nosio. Ciglu smo, a to je mnogo težak zadatak, pravili sve dok nisu u modu došli oni gitarit blokovi. Onda smo pravili šećernu repu, imali smo njive pune repe. Proizvodili, pa prodavali - kaže Palma. Ubrzo su Markovići razvili ugostiteljski biznis, a šatori i ostala oprema koju su iznajmljivali za vašare bili su traženi u Pomoravlju.

foto: Privatna Arhiva

- A druga deca su išla. Govorio mi je: Kad drugi ne budu mogli, ti ćeš ići! I tako je i bilo. Posao se razvijao. I 1995. godine dobio sam nagradu za menadžera i preduzetnika godine. Stalno sam radio i zarađivao, pa sam mogao i da idem gde poželim - kaže Palma.

foto: Nemanja Pančić

Po Palminoj priči, tata je kriv što nije upisao fakultet i što nije postao profesionalni bokser.

- Trenirao sam boks i mnogo mi se svideo taj sport. Imao sam 15 profesionalnih borbi, a toliko mi se svidelo da sam napravio ring na livadi u Končarevu. Zabo četiri kočića, razvukao kanape i eto ringa. Međutim, kada sam imao 16 godina, otac mi je rekao da batalim boks jer mora da se radi. Otac mi nije dao ni na fakultet da idem jer neko mora da ostane da održava domaćinstvo i radi poslove. Mogao sam ja kasnije pet fakulteta da završim, nudili mi razni, ali kada nisam kada je bilo vreme, neću ni sada. Svaka čast visokoobrazovanima, ali životni fakultet i sve poslove koje ja znam, ne mogu da nauče ni na pet studija - kaže Marković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Palma opleo kolce u Paraliji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track