TETOVAŽE SRPSKIH POLITIČARA: Palma šeta tigra, Đilas medveda
Foto: Privatna Arhiva

SRPSKI POLITIČARI POPUT SLIKOVNICA

TETOVAŽE SRPSKIH POLITIČARA: Palma šeta tigra, Đilas medveda

Politika -

Pored njih dvojice, najveći broj tatua koje često pokazuje ima i lider LDP Čedomir Jovanović, a trendu nije odoleo ni bivši demokrata Amir Bislimi

foto: Privatna Arhiva

Ako je suditi po tetovažama, srpski političari ni najmanje ne kaskaju za svetskim trendovima. Poslednji koji je javno pokazao ovu vrstu ukrasa na svom telu, tačnije na desnoj butini, jeste lider JS Dragan Marković Palma, dok predsednik LDP Čedomir Jovanović ima najveći broj tatua.

foto: Zorana Jevtić

Pošto je leto u punom jeku, a vrućine nesnosne, i političari su pohitali da se otarase viška garderobe, pa je tako Marković tokom posete grčkom letovalištu Paralija pokazao tetovažu koja krasi njegovu desnu butinu. U pitanju je glava tigra, a s obzirom na to da je Marković predsednik kik-boks kluba „Palmini tigrovi“, nije ni čudo što se opredelio za lik ove životinje.

- Tu tetovažu imam još od 18. godine, ali ste je sada prvi put videli - rekao nam je Palma.

S druge strane, sa Jovanovićevim tetovažama javnost je i te kako upoznata, imajući u vidu da lider LDP često objavljuje slike na kojima je oskudno obučen. Najupečatljivija Jovanovićeva tetovaža nalazi se na njegovom desnom ramenu, a u pitanju je ženski lik koji podseća na njegovu suprugu Jelenu. Ispod te tetovaže „urezao“ je i reč „invictus“, što znači nepobediv ili neporažen.

I bivši funkcioner DS Amir Bislimi nije mogao da odoli trendu, pa je tako i on kod tatu majstora oslikao levo rame. Svoje tetovaže otkrio je na slikama koje je kačio na Tviter.

Još dok je bio vaterpolista, Aleksandar Šapić, aktuelni predsednik opštine Novi Beograd, išarao je svoje telo. Pored nekada vrlo popularnih tribala koje krase njegovo levo rame, na Šapićevim grudima istetovirano je i „Aleksandra“, ali i glava lava sa krunom na glavi.

foto: Zorana Jevtić

Trendu ukrašavanja tela nije mogao da se odupre ni bivši predsednik DS Dragan Đilas, koji je prošle godine na letovanju pokazao tetovažu belog medveda koji stoji na santi leda, a pored kojeg su dve zvezdice koje predstavljaju njegove dve ćerke - Sofiju i Jovanu.

Rodonačelnik tetovaža

NEBOJŠA BAKAREC PRVI POKAZAO BODI-ART

Nekadašnji funkcioner DSS Nebojša Bakarec ostaće upamćen kao prvi srpski političar koji je javno pokazao svoje tetovaže. On je još 2005. godine otkrio da je telo ukrasio zvezdicama koje počinju iza uva, idu preko ramena i završavaju se po rukama, dok mu je na desnom ramenu istetoviran anđeo.

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 najglupljih tetovaža ikada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track